Лобіо зі стручкової квасолі

Лобіо зі стручкової квасолі
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр стручкової квасолі
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • невеликий пучок кінзи
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Стручкову квасолю промити, обсушити та відрізати плодоніжки. Якщо квасоля дуже довга - розрізати її на дві частини. Паралельно закип'ятити в каструлі та підсолити воду. Відварити стручкову квасолю протягом 15 хвилин у киплячій підсоленій воді.
  2. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на кілька хвилин у каструлю з киплячою підсоленою водою. Потім злити окріп і влити в каструлю холодну воду, залишити помідори остигати.
  3. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками, часник почистити і натерти на дрібній тертці. На сковорідці розігріти 3-4 ст.л. олії і викласти цибулю з часником. Смажити овочі приблизно 2-3 хвилини до прозорості.
  4. Тим часом очистити помідори від шкірки і порізати м'якоть маленькими кубиками однакового розміру. Стручкову квасолю відкинути на друшляк і дати стекти воді. Кінзу промити, обсушити та нашаткувати.
  5. Додати помідори в сковорідку й обсмажити разом із цибулею протягом 2-3 хвилин на середньому вогні. Потім додати до смажених овочів стручкову квасолю і перемішати. Посолити і поперчити лобіо за смаком, перемішати і трохи зменшити вогонь.
  6. Готувати лобіо зі стручкової квасолі близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім посипати лобіо подрібненою кінзою і перемішати. В окрему ємність вбити сире яйце і трохи збити його виделкою.
  7. Додати збите яйце в сковорідку з лобіо і швидко перемішати. Через 10-15 секунд зняти сковороду з вогню (при цьому безперервно помішувати її вміст) і накрити кришкою. Через 10-15 хвилин зняти кришку, розкласти лобіо зі стручкової квасолі по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Лобіо зі стручкової квасолі - це чудовий варіант страви для тих, хто шукає вегетаріанський варіант головної страви. Квасолеві боби багаті на білки, вітаміни та мінерали, що робить їх корисними для здоров'я. Ароматна кінза та соковиті помідори додають страві свіжості та неповторного смаку. Лобіо можна подавати гарячим або холодним, воно чудово поєднується з рисом, пастою або хлібом. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неперевершеним смаком лобіо зі стручкової квасолі!