Рецепт: Рагу з баклажанів
Кухня
Інгредієнти:
- 3 баклажани
- 1 цибулина
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу і петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити і порізати кубиками зі стороною близько 1 см. Скласти подрібнені баклажани в миску, додати ложку солі та перемішати. Залишити баклажани з сіллю на 20 хвилин у кімнатній температурі.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем.
- На пательні розігріти 4-5 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Через 2 хвилини додати на сковороду моркву й обсмажити овочі протягом 2-3 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
- Солоні баклажани скласти в друшляк, промити під струменем води й обсушити паперовим рушником. Додати баклажани на сковорідку разом із болгарським перцем і перемішати.
- Готувати рагу з баклажанів близько 15 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Ближче до кінця тушкування додати в сковорідку подрібнений часник, посолити і поперчити рагу за смаком, перемішати.
- Зелень промити й нашаткувати. Зняти сковорідку з вогню, посипати баклажанне рагу подрібненою зеленню і накрити кришкою. Рагу з баклажанів буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 5-10 хвилин під кришкою.
- Потім зняти кришку зі сковороди, розкласти рагу по тарілках і подавати до столу як самостійну страву або гарнір. Смачного!
Баклажанне рагу - це чудова страва, яка може бути варіативною та гармонійно поєднуватися з різноманітними інгредієнтами. Ви можете експериментувати з додаванням інших овочів, приправ і соусів, щоб змінити смак страви. Крім того, баклажани - це джерело багатства антиоксидантів, вітамінів і мінералів, що робить цю страву не тільки смачною, а й корисною для вашого організму. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся чудовим смаком баклажанного рагу!