Курячі ніжки в духовці

Курячі ніжки в духовці
4.4
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 курячих ніжок
  • 1 невелика цибулина
  • 4-5 ст.л. сметани 15-20%
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. солі
  • пів ч.л. цукру
  • чорний мелений перець, приправи за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі ніжки промити й обсушити, покласти у форму для запікання. Цибулю очистити і порізати дуже дрібними кубиками, можна натерти на крупній тертці. З'єднати в невеликій ємності сметану з соєвим соусом, додати сіль, перець, спеції за смаком і ретельно розмішати.
  2. Зелень промити, обсушити і нашаткувати. З'єднати сметанний соус із подрібненою цибулею та зеленню, перемішати. Духовку розігріти до 180/200C. Додати сметанний соус до курячих ніжок і перемішати, залишити їх на 15 хвилин промаринуватися в кімнатній температурі.
  3. Потім накрити форму кришкою або фольгою, відправити її в розігріту духову шафу. Запікати курячі ніжки в духовці протягом півгодини. Потім вийняти форму, зняти кришку/фольгу і відправити ніжки запікатися ще на 5-10 хвилин.
  4. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти запечені ніжки по тарілках і подавати ніжки до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Якщо ви хочете додати більше смаку до цих курячих ніжок, можете спробувати додати в соус інші ароматні приправи, як-от куркума, кмин, паприка або чилі. Курячі ніжки також можна подавати з картоплею, рисом або свіжими овочами