Курка з яблоком

Курка з яблоком
4.2
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня курка (вагою близько 1,5 кг)
  • 0,5 кг яблук
  • 200 гр чорносливу
  • 50 гр волоських горіхів
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку випатрати, промити, обсушити й натерти сіллю з перцем усередині та зовні. Чорнослив вимити, скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на кілька хвилин. Духовку розігріти до 200/220С, деко застелити фольгою.
  2. Очищені від шкаралупи волоські горіхи трохи обсмажити на сковороді до появи приємного аромату. Потім дати їм охолонути і подрібнити на дрібні шматочки ножем. Злити воду з чорносливу і дрібно нарізати його ножем. Яблука вимити, очистити від серцевини та порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими часточками.
  3. Покласти курку на деко і нафарширувати її сумішшю яблук із чорносливом і горіхами. Зашити тушку курки грубою ниткою так, щоб начинка опинилася всередині. Решту начинки (яка не помістилася в курці) викласти навколо птиці на деко. Накрити курку другим шаром фольги і відправити запікатися в розігріту духову шафу.
  4. Запікається курка з яблуками в духовці близько 1 години. Потім вийняти деко, зняти верхній лист фольги і знову відправити курку в духовку. Готувати курку з яблуками без фольги ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Вийняти деко і залишити страву на кілька хвилин остигати. Нарізати курку з яблуками порційними шматочками та розкласти по тарілках. Смачного!

Цей рецепт запеченої курки з яблуками поєднує соковитість м'яса із солодкуватим смаком яблук та ароматом горіхів. Він стане справжньою родзинкою будь-якого обіду або святкового застілля. Запечена курка з яблуками приваблює не лише смаком, а й своєю апетитною золотистою скоринкою. Це страва, яка неодмінно подарує вам і вашим близьким смакове задоволення та радість.