Курка з яблоком
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня курка (вагою близько 1,5 кг)
- 0,5 кг яблук
- 200 гр чорносливу
- 50 гр волоських горіхів
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курку випатрати, промити, обсушити й натерти сіллю з перцем усередині та зовні. Чорнослив вимити, скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на кілька хвилин. Духовку розігріти до 200/220С, деко застелити фольгою.
- Очищені від шкаралупи волоські горіхи трохи обсмажити на сковороді до появи приємного аромату. Потім дати їм охолонути і подрібнити на дрібні шматочки ножем. Злити воду з чорносливу і дрібно нарізати його ножем. Яблука вимити, очистити від серцевини та порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими часточками.
- Покласти курку на деко і нафарширувати її сумішшю яблук із чорносливом і горіхами. Зашити тушку курки грубою ниткою так, щоб начинка опинилася всередині. Решту начинки (яка не помістилася в курці) викласти навколо птиці на деко. Накрити курку другим шаром фольги і відправити запікатися в розігріту духову шафу.
- Запікається курка з яблуками в духовці близько 1 години. Потім вийняти деко, зняти верхній лист фольги і знову відправити курку в духовку. Готувати курку з яблуками без фольги ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
- Вийняти деко і залишити страву на кілька хвилин остигати. Нарізати курку з яблуками порційними шматочками та розкласти по тарілках. Смачного!
Цей рецепт запеченої курки з яблуками поєднує соковитість м'яса із солодкуватим смаком яблук та ароматом горіхів. Він стане справжньою родзинкою будь-якого обіду або святкового застілля. Запечена курка з яблуками приваблює не лише смаком, а й своєю апетитною золотистою скоринкою. Це страва, яка неодмінно подарує вам і вашим близьким смакове задоволення та радість.