Простий рецепт ніжних котлет з хека

Простий рецепт ніжних котлет з хека
4.1
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-600 гр філе хека (або готового фаршу)
  • 1 цибулина
  • 2 шматочки білого хліба (батона)
  • 1 морква
  • 100-120 мл вершків 10% (можна замінити молоком)
  • 1 яйце
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе хека промити й обсушити, пропустити через м'ясорубку. Хліб поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, залити молоком. Залишити хліб на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
  2. Цибулю почистити й порізати дрібними шматочками, моркву почистити й натерти на крупній тертці. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Через 2-3 хвилини додати на сковороду моркву й обсмажувати овочі разом протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
  3. Зняти сковорідку з вогню і залишити до повного охолодження. З'єднати в мисці рибний фарш, сире яйце, зажарку, хліб (разом із рідиною). Кріп промити, нашаткувати ножем і додати в рибну масу, посолити, поперчити її за смаком і перемішати.
  4. Із рибного фаршу сформувати невеликі котлети, надати їм овальної форми й обваляти в панірувальних сухарях. Перекласти котлети на обробну дошку і відправити в холодильник на півгодини.
  5. На пательню влити 50 мл рослинної олії та поставити її на вогонь. У розігріту олію викласти рибні котлети. Смажити котлети з хека близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
  6. Подавати готові котлети до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Хек є популярною рибою в багатьох кухнях світу. Він має ніжний смак і високий вміст омега-3 жирних кислот, корисних для здоров'я серця і мозку. Котлети з хека - це прекрасний спосіб насолодитися цією смачною та поживною рибою.