Простий рецепт ніжних котлет з хека
Кухня
Інгредієнти:
- 500-600 гр філе хека (або готового фаршу)
- 1 цибулина
- 2 шматочки білого хліба (батона)
- 1 морква
- 100-120 мл вершків 10% (можна замінити молоком)
- 1 яйце
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе хека промити й обсушити, пропустити через м'ясорубку. Хліб поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, залити молоком. Залишити хліб на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
- Цибулю почистити й порізати дрібними шматочками, моркву почистити й натерти на крупній тертці. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Через 2-3 хвилини додати на сковороду моркву й обсмажувати овочі разом протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
- Зняти сковорідку з вогню і залишити до повного охолодження. З'єднати в мисці рибний фарш, сире яйце, зажарку, хліб (разом із рідиною). Кріп промити, нашаткувати ножем і додати в рибну масу, посолити, поперчити її за смаком і перемішати.
- Із рибного фаршу сформувати невеликі котлети, надати їм овальної форми й обваляти в панірувальних сухарях. Перекласти котлети на обробну дошку і відправити в холодильник на півгодини.
- На пательню влити 50 мл рослинної олії та поставити її на вогонь. У розігріту олію викласти рибні котлети. Смажити котлети з хека близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
- Подавати готові котлети до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Хек є популярною рибою в багатьох кухнях світу. Він має ніжний смак і високий вміст омега-3 жирних кислот, корисних для здоров'я серця і мозку. Котлети з хека - це прекрасний спосіб насолодитися цією смачною та поживною рибою.