Фрикасе з кролика: рецепт, який заворожує смакові примхи

Фрикасе з кролика: рецепт, який заворожує смакові примхи
4.3
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 тушка кролика (вагою близько 1 кг)
  • 250 гр печериць
  • 250 мл вершків 30-35% (можна замінити сметаною 20-25%)
  • 1 цибулина
  • 50 мл білого сухого вина (можна замінити лимонним соком)
  • 1-2 лаврові листки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Тушку кролика вимити, обсушити і розрубати на порційні шматки, натерти їх сіллю з перцем. На пательні розігріти 3-4 ст.л. рослинної олії та викласти в розігріту олію шматочки кролика.
  2. Обсмажити м'ясо на сковорідці до появи золотистого кольору і приємного аромату (близько 3-4 хвилин з кожного боку). Тим часом очистити цибулю і порізати її тонкими півкільцями, гриби вимити і порізати тонкими пластинками.
  3. Перекласти м'ясо на окрему тарілку і накрити кришкою або харчовою плівкою, на сковорідку влити ще ложку олії і додати цибулю. Через 2-3 хвилини додати на пательню гриби і смажити їх із цибулею, помішуючи, до повного випаровування рідини (близько 8-10 хвилин).
  4. Потім додати на сковороду до грибів м'ясо, влити вино/лимонний сік і перемішати. Тримати фрикасе з кролика на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випаровування рідини.
  5. Потім додати в сковорідку вершки/сметану, досолити і поперчити за смаком, перемішати. Тушкувати фрикасе з кролика на середньому вогні близько 10 хвилин до готовності та зняти сковорідку з вогню. Накрити сковорідку кришкою і залишити на 15 хвилин.
  6. Зняти кришку, розкласти фрикасе по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Фрикасе з кролика - це ідеальна страва для особливого обіду або вечері. Завдяки використанню свіжих інгредієнтів та правильному приготуванню, ви отримаєте неперевершений смаковий досвід. Спробуйте цю страву зі своїми близькими та потіште їх цікавою комбінацією смаків. До фрикасе можна подавати гарячі гарніри або свіжу зелень, щоб підкреслити його аромат і смак.