Смачні фаршировані печериці

Кухня
Інгредієнти:
- 12 великих печериць
- 1 велика цибулина
- 150 гр твердого сиру
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- 1 ст.л. панірувальних сухарів
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Печериці ретельно вимити, дати їм висохнути й обережно вийняти ніжки (так, щоб капелюшки залишилися цілими). Деко для запікання змастити олією.
- Викласти капелюшки печериць на деко, трохи посолити і поперчити їх усередині. Ніжки грибів порізати невеликими шматочками, цибулю очистити і дрібно порізати. Сир натерти на дрібній тертці. Зелену цибулю промити і дрібно нарізати.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору і додати подрібнені ніжки печериць. Смажити ніжки печериць із цибулею ще 5-7 хвилин на середньому вогні до готовності грибів.
- Потім додати в сковорідку подрібнену зелену цибулю, панірувальні сухарі, третину тертого сиру і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити до повного охолодження. Тим часом розігріти духовку до 180С.
- Нафарширувати печериці вмістом сковорідки, посипати сиром, що залишився, і відправити деко в розігріту духову шафу. Запікати фаршировані печериці близько 10 хвилин до готовності. Потім вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати.
- Фаршировані печериці з сиром можна подавати до столу і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Печериці є одними з найпопулярніших грибів у світі. Вони містять велику кількість вітамінів і мінералів, а також мають антиоксидантні властивості. Страви з печерицями додають смаку та аромату будь-якому столу!