Запечені помідори з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 5 середніх помідорів
- 80 гр твердого сиру
- 6 ст.л. панірувальних сухарів
- 2 ст.л. оливкової олії (або соняшникової)
- 2 зубчики часнику
- ½ ч.л. приправи "Прованські трави" або "Хмелі-сунелі"
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180/200С. Покрийте деко пергаментним папером та змастіть його рослинною олією.
- Помідори вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, видаліть зерна та м'якоть.
- Натріть сир на дрібній терці, додайте панірувальні сухарі, часник, приправу та перемішайте. Додайте олію, сіль, перець та ще раз перемішайте.
- Рівномірно розподіліть сирну начинку по помідорах та розкладіть їх на деко.
- Випікайте протягом 15 хвилин або до золотисто-бурого кольору.
- Вийміть деко з духовки та залиште закуску охолонути протягом 5-10 хвилин.
- Подаємо на стіл зі свіжою зеленню.