Запечені помідори з сиром

Запечені помідори з сиром
4.9
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 середніх помідорів
  • 80 гр твердого сиру
  • 6 ст.л. панірувальних сухарів
  • 2 ст.л. оливкової олії (або соняшникової)
  • 2 зубчики часнику
  • ½ ч.л. приправи "Прованські трави" або "Хмелі-сунелі"
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180/200С. Покрийте деко пергаментним папером та змастіть його рослинною олією.
  2. Помідори вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, видаліть зерна та м'якоть.
  3. Натріть сир на дрібній терці, додайте панірувальні сухарі, часник, приправу та перемішайте. Додайте олію, сіль, перець та ще раз перемішайте.
  4. Рівномірно розподіліть сирну начинку по помідорах та розкладіть їх на деко.
  5. Випікайте протягом 15 хвилин або до золотисто-бурого кольору.
  6. Вийміть деко з духовки та залиште закуску охолонути протягом 5-10 хвилин.
  7. Подаємо на стіл зі свіжою зеленню.