Гнізда з фаршем і макаронами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок
- 0,5 кг гнізд з макарон
- 400 г свинячо-яловичого фаршу
- 200 г свіжих печериць
- 1 цибуля
- 100 г твердого сиру (найкраще моцарелла або бринза з твердим сиром)
- 1 ч.л. сушеного тим'яну
- сіль, перець за смаком
Соус:
- 400 мл курячого або м'ясного бульйону (можна замінити водою)
- 250 мл вершків 10%
- 100 г кетчупу
- декілька гілок кропу
- 1,5 ч.л. молотої паприки
- 1 ч.л. каррі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачок помити і нарізати тонкими кружечками. Обсмажити на розігрітій сковороді з обох сторін до золотистого кольору, посолити і поперчити.
- Цибулю почистити і нарізати дрібно, гриби помити і нарізати невеликими шматочками. Фарш обсмажити до рум'яності на середньому вогні, постійно розминаючи лопаткою. Додати цибулю з грибами, тим'ян, сіль і перець, перемішати і смажити 4-5 хвилин.
- Гнізда з макарон покласти в миску і залити гарячою водою, накрити кришкою і залишити на 2 хвилини. Потім воду злити і гнізда виложити на кабачки.
- Сир натерти на крупну терку і посипати гнізда з фаршем.
- Духовку розігріти до 180С.
- Для приготування соусу в каструлю влити бульйон, додати кетчуп, вершки, молоту паприку, карі, сіль і перець. Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Додати дрібно нарізаний кріп, перемішати і зняти з вогню.
- Налити соус на гнізда в формі для запікання і поставити у духовку на 40 хвилин.
- Готові гнізда з фаршем подати на стіл гарячими, поливши соусом.