Гнізда з фаршем і макаронами

Гнізда з фаршем і макаронами
4.4
(8)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок
  • 0,5 кг гнізд з макарон
  • 400 г свинячо-яловичого фаршу
  • 200 г свіжих печериць
  • 1 цибуля
  • 100 г твердого сиру (найкраще моцарелла або бринза з твердим сиром)
  • 1 ч.л. сушеного тим'яну
  • сіль, перець за смаком

Соус:

  • 400 мл курячого або м'ясного бульйону (можна замінити водою)
  • 250 мл вершків 10%
  • 100 г кетчупу
  • декілька гілок кропу
  • 1,5 ч.л. молотої паприки
  • 1 ч.л. каррі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кабачок помити і нарізати тонкими кружечками. Обсмажити на розігрітій сковороді з обох сторін до золотистого кольору, посолити і поперчити.
  2. Цибулю почистити і нарізати дрібно, гриби помити і нарізати невеликими шматочками. Фарш обсмажити до рум'яності на середньому вогні, постійно розминаючи лопаткою. Додати цибулю з грибами, тим'ян, сіль і перець, перемішати і смажити 4-5 хвилин.
  3. Гнізда з макарон покласти в миску і залити гарячою водою, накрити кришкою і залишити на 2 хвилини. Потім воду злити і гнізда виложити на кабачки.
  4. Сир натерти на крупну терку і посипати гнізда з фаршем.
  5. Духовку розігріти до 180С.
  6. Для приготування соусу в каструлю влити бульйон, додати кетчуп, вершки, молоту паприку, карі, сіль і перець. Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Додати дрібно нарізаний кріп, перемішати і зняти з вогню.
  7. Налити соус на гнізда в формі для запікання і поставити у духовку на 40 хвилин.
  8. Готові гнізда з фаршем подати на стіл гарячими, поливши соусом.