Фарширований короп
Кухня
Інгредієнти:
- 1 короп, вагою близько 1,5 кг
- 1 велика цибулина
- 100 мл вершків 10% (можна замінити молоком)
- 1 морква
- 70 гр білого хліба (3 скибочки батона)
- 1 яйце
- кілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець за смаком
Підлива для фаршированого коропа:
- 1 середній буряк
- 2 цибулини
- 1 морква
- близько 100 мл рибного бульйону
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Коропа промити, обсушити, видалити голову та плавці, випатрати. Обережно зняти з коропа шкіру, піддіваючи її ножем із тонким лезом. Філе коропа відокремити від кісток і пропустити через м'ясорубку. Приготувати начинку для фаршированого коропа.
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на великій тертці. Хліб розламати на кілька невеликих шматочків, скласти в миску та залити вершками чи молоком, залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. При цьому щонайменше 2-3 рази перемішати вміст миски.
- На сковороді розігріти 3-4 ст. олії і викласти цибулю, обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Потім додати в сковороду терту моркву та перемішати. Обсмажувати овочі на помірному вогні ще кілька хвилин до м'якості, помішуючи. Зелень промити, обсушити та нашинкувати.
- З'єднати в мисці рибний фарш коропа з хлібом (замоченим у молоці), овочеву засмажку, зелень і перемішати. Додати в начинку сире яйце, сіль, перець та спеції за смаком, добре вимішати масу до однорідності.
- Нафарширувати "панчоху" зі шкіри коропа отриманою сумішшю, надати йому овальну форму і відкласти поки що убік.
- Приготувати підливу для фаршированої риби. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання трохи змастити олією.
- Буряк очистити і нарізати соломкою, моркву очистити і нарізати тонкими кружечками. Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями. Скласти подрібнені овочі у форму для запікання, посолити та поперчити за смаком, залити гарячим рибним бульйоном. Зверху покласти фаршировану рибу, накрити фольгою форму і відправити в розігріту духовку.
- Готувати фаршированого коропа в духовці приблизно 1 годину під фольгою. Вийняти форму, зняти фольгу та відправити страву запікатися ще на 15 хвилин.
- Дістати форму з духової шафи, залишити на 5-10 хвилин охолоджуватися. Потім перекласти рибу на блюдо, полити буряковою підливою.
- Фарширований короп подається у гарячому вигляді як основна страва або в холодному – як закуска.