Коропа промити, обсушити, видалити голову та плавці, випатрати. Обережно зняти з коропа шкіру, піддіваючи її ножем із тонким лезом. Філе коропа відокремити від кісток і пропустити через м'ясорубку. Приготувати начинку для фаршированого коропа.
Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на великій тертці. Хліб розламати на кілька невеликих шматочків, скласти в миску та залити вершками чи молоком, залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. При цьому щонайменше 2-3 рази перемішати вміст миски.
На сковороді розігріти 3-4 ст. олії і викласти цибулю, обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Потім додати в сковороду терту моркву та перемішати. Обсмажувати овочі на помірному вогні ще кілька хвилин до м'якості, помішуючи. Зелень промити, обсушити та нашинкувати.
З'єднати в мисці рибний фарш коропа з хлібом (замоченим у молоці), овочеву засмажку, зелень і перемішати. Додати в начинку сире яйце, сіль, перець та спеції за смаком, добре вимішати масу до однорідності.
Нафарширувати "панчоху" зі шкіри коропа отриманою сумішшю, надати йому овальну форму і відкласти поки що убік.
Приготувати підливу для фаршированої риби. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання трохи змастити олією.
Буряк очистити і нарізати соломкою, моркву очистити і нарізати тонкими кружечками. Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями. Скласти подрібнені овочі у форму для запікання, посолити та поперчити за смаком, залити гарячим рибним бульйоном. Зверху покласти фаршировану рибу, накрити фольгою форму і відправити в розігріту духовку.
Готувати фаршированого коропа в духовці приблизно 1 годину під фольгою. Вийняти форму, зняти фольгу та відправити страву запікатися ще на 15 хвилин.
Дістати форму з духової шафи, залишити на 5-10 хвилин охолоджуватися. Потім перекласти рибу на блюдо, полити буряковою підливою.
Фарширований короп подається у гарячому вигляді як основна страва або в холодному – як закуска.