Макарони з яйцем

 Макарони з яйцем
4.6
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г макаронів (в сухому вигляді)
  • 2 яйця
  • 1-2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 зубчик часнику (необов'язково)
  • кілька гілочок зелені (за бажанням)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлі довести до кипіння близько 0,5-0,7 л води, додати трохи солі і опустити в неї макарони. Варити їх до готовності протягом 6-8 хвилин при слабкому кипінні (або відповідно до інструкції на упаковці). Потім відкинути зміст каструлі на друшляк і ретельно промити макарони під струменем холодної води, дати їй стекти.
  2. На сковорідку покласти шматочок вершкового масла і розтопити його на помірному вогні. Покласти на сковорідку з розігрітим маслом макарони і пожарити їх протягом 1 хвилини на середньому вогні, помішуючи. Потім вбити в сковорідку з макаронами сирі яйця і швидко перемішати лопаткою.
  3. Готувати макарони з яйцем 1-2 хвилини при постійному помішуванні на середньому вогні. Часник очистити і пропустити через часникодавку, зелень промити і подрібнити. Додати до готової страви часник, зелень, сіль, перець за смаком і перемішати. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою на 10 хвилин.
  4. Можна подавати страву до столу одразу після приготування. Подавати смажені макарони з яйцем гарячими в якості гарніру або основного блюда, особливо смачно з томатними соусами.