Крученики зі свинини з грибами

Крученики зі свинини з грибами
4.4
(6)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г свинини
  • 400 мл бульйону
  • 2 солених огірка
  • 150 г грибів (білих або печериць)
  • 1 цибулина
  • 80 г копченого або соленого сала
  • 1-2 ст.л. сметани
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 3 зубчики часнику
  • декілька гілочок кропу і петрушки
  • сіль, перець за смаком

Інструкції:

  1. Нарізати свинину на тонкі пластинки (6 штук), легко відбити молотком з обох сторін, натерти сіллю з перцем і скласти на тарілку. Покрити тарілку з м’ясом харчовою плівкою або кришкою і відправити на декілька годин в холодильник.
  2. Після цього часу порізати солені огірки тонкими пластинками або соломкою. Нарізати сало дуже дрібними кубиками, 2 зубчики часнику порізати тонкими пластинками. Витягнути м’ясо з холодильника, покласти на кожен шматок м’яса трохи огірків, сала, часнику та скрутити в рулетики.
  3. Обгорнути кожен м’ясний рулетик фольгою, на сковороду влити 3-4 ст.л. рослинної олії і поставити на вогонь. Викласти на сковороду з розігрітою олією рулетики в фользі і смажити їх по 2 хвилини з кожного боку. Перенести смажені свинні рулетики на тарілку і дати їм остудитися.
  4. Гриби добре промити і нарізати на дрібні шматочки, розігріти на сковороді 1-2 ст.л. рослинної олії. Обсмажити гриби до готовності протягом 10-12 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи. Цибулю очистити та нарізати дрібно, додати до обсмажених грибів і готувати ще пару хвилин, помішуючи.
  5. Влити до сковороди з обсмаженими грибами сметану, борошно та добре перемішати. Потім влити бульйон, солити та перчити за смаком, готувати ще 1-2 хвилини. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати, зубчик часнику очистити та пропустити через часникодавку, додати разом з зеленню до грибного соусу для кручеників.
  6. Розігріти духовку до 180С, перенести крученики у форму для запікання (попередньо зняти з них фольгу), покрити їх грибним соусом. Накрити форму кришкою або фольгою і відправити в розігріту духовку.
  7. Запікати крученики зі свинини приблизно 15-20 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати настоятися на 10-15 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти крученики по тарілкам, полити соусом і подавати до столу гарячими.

Цей рецепт - ідеальний варіант для обіду або вечері в будень, а також для святкового столу. Рулетики крученики з грибами стануть справжньою окрасою будь-якого столу і піднімуть апетит всім гостям. Вони досить прості у приготуванні, але в той же час виглядають дуже ефектно. Також вони добре поєднуються з будь-якими гарнірами, такими як картопля, рис або овочі на пару.