Крученики зі свинини з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г свинини
- 400 мл бульйону
- 2 солених огірка
- 150 г грибів (білих або печериць)
- 1 цибулина
- 80 г копченого або соленого сала
- 1-2 ст.л. сметани
- 1-2 ст.л. борошна
- 3 зубчики часнику
- декілька гілочок кропу і петрушки
- сіль, перець за смаком
Інструкції:
- Нарізати свинину на тонкі пластинки (6 штук), легко відбити молотком з обох сторін, натерти сіллю з перцем і скласти на тарілку. Покрити тарілку з м’ясом харчовою плівкою або кришкою і відправити на декілька годин в холодильник.
- Після цього часу порізати солені огірки тонкими пластинками або соломкою. Нарізати сало дуже дрібними кубиками, 2 зубчики часнику порізати тонкими пластинками. Витягнути м’ясо з холодильника, покласти на кожен шматок м’яса трохи огірків, сала, часнику та скрутити в рулетики.
- Обгорнути кожен м’ясний рулетик фольгою, на сковороду влити 3-4 ст.л. рослинної олії і поставити на вогонь. Викласти на сковороду з розігрітою олією рулетики в фользі і смажити їх по 2 хвилини з кожного боку. Перенести смажені свинні рулетики на тарілку і дати їм остудитися.
- Гриби добре промити і нарізати на дрібні шматочки, розігріти на сковороді 1-2 ст.л. рослинної олії. Обсмажити гриби до готовності протягом 10-12 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи. Цибулю очистити та нарізати дрібно, додати до обсмажених грибів і готувати ще пару хвилин, помішуючи.
- Влити до сковороди з обсмаженими грибами сметану, борошно та добре перемішати. Потім влити бульйон, солити та перчити за смаком, готувати ще 1-2 хвилини. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати, зубчик часнику очистити та пропустити через часникодавку, додати разом з зеленню до грибного соусу для кручеників.
- Розігріти духовку до 180С, перенести крученики у форму для запікання (попередньо зняти з них фольгу), покрити їх грибним соусом. Накрити форму кришкою або фольгою і відправити в розігріту духовку.
- Запікати крученики зі свинини приблизно 15-20 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати настоятися на 10-15 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти крученики по тарілкам, полити соусом і подавати до столу гарячими.
Цей рецепт - ідеальний варіант для обіду або вечері в будень, а також для святкового столу. Рулетики крученики з грибами стануть справжньою окрасою будь-якого столу і піднімуть апетит всім гостям. Вони досить прості у приготуванні, але в той же час виглядають дуже ефектно. Також вони добре поєднуються з будь-якими гарнірами, такими як картопля, рис або овочі на пару.