Фарширована скумбрія з грибами та сиром

 Фарширована скумбрія з грибами та сиром
4.5
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня скумбрія
  • 250 г свіжих печериць
  • 120 г твердого сиру
  • 1 цибуля
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1,5 ст.л. лимонного соку
  • декілька гілочок кропу та петрушки
  • сушений базилік, орегано та майоран за смаком
  • сіль, перец, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промити скумбрію, обсушити, видалити голову та хвіст. Випотрошити рибу, покласти її черевцем донизу, розпластати по боках. Придавити зверху на спину скумбрії, щоб кістки та хребет відокремилися від м'якоті. Перевернути тушку риби наверх черевцем та витягнути всі кістки з м'яса.
  2. Обережно підірвати гострим ножем та зняти плівку зі шкіри скумбрії. Покласти філе скумбрії шкірою донизу на лист харчової плівки, посолити, поперчити, посипати сушеними травами та спеціями за смаком, змастити сумішшю рослинного масла та соку лимону. Накрити одну половину філе другою стороною, завернути тушку риби в харчову плівку та відправити в холодильник на 2 години.
  3. Тим часом приготувати начинку для фаршированої скумбрії. Яйце покласти в каструлю з холодною водою та проварити протягом 10 хвилин після закипання. Цибулю очистити та дрібно нарізати, гриби вимити та нарізати невеликими кубиками.
  4. На сковороді розігріти декілька ложок рослинної олії та виложити цибулю, смажити її до золотистого кольору 2-3 хвилини. Додати на сковороду гриби та смажити їх з цибулею на середньому вогні близько 10-12 хвилин до повної готовності.
  5. Вийняти яйце з каструлі з киплячою водою та покласти в льодяну воду, залишити охолонути. Переложити смажені гриби з цибулею на окрему тарілку. Від сиру відрізати 3-4 тонких листочки, решту натерти на крупній терці. Очистити варене яйце від шкаралупи та нарізати тонкими кружочками.
  6. В окремій мисці змішати натертий сир з дрібно нарізаною свіжою зеленню та 3 ст.л. сметани. Розігріти духовку до 180/200 °С. Вийняти філе скумбрії з холодильника, розгорнути його та рівномірно змазати залишкою сметани. Посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню, виложити на однакову відстань один від одного листочки сиру.
  7. На одну половину тушки риби виложити смажені гриби, покрити їх листочками яйця та накрити їх залишками грибів. Накрити начинку другою половиною скумбрії та рівномірно покрити рибу сирною масою.
  8. Запікати фаршировану скумбрію близько півгодини до готовності. Вийняти форму з духовки та залишити на кілька хвилин остигнути. Нарізати рибу порційними шматочками, розкласти по тарілках і подавати до гарячого столу, бажано з картопляним гарніром.