Сільська піца з творогом та куркою
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для піци:
- 400 г борошна
- 250 мл молока
- 125 г вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- 11 г сухих дріжджів
- 1/2 ч.л. солі
Начинка для піци:
- 250 г творогу
- 200 г вареного курячого філе
- 100 г твердого сиру
- близько 100 г зелені (зелена цибуля, кріп, кінза та петрушка)
- 1 ст.л. манної крупи
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування:
- В мисці змішайте 1 ст.л. цукру з дріжджами та 1 ст.л. борошна. Додайте до отриманої суміші половину молока (125 мл), попередньо підігрітого до 35-40 °C. Розмішайте та накрийте миску рушником, залиште дріжджову закваску на 15 хвилин в теплому місці.
- Тим часом розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці вершкове масло. Дайте йому остудитись до 35-40 °C, залишене молоко підігріти до 40 °C. Просійте борошно через сито в велику миску, додайте до нього сіль і 1 ст.л. цукру та розмішайте.
- Помішуючи борошно з сіллю та цукром, додайте до суміші спочатку дріжджову закваску (за 10-15 хвилин повинна утворитись піниста "шапочка"), а потім тепле молоко та розтоплене масло. Вимісіть тісто руками, злегка змащуючи їх рослинною олією.
- Накрийте миску легким рушником та залишіть тісто на годину в теплому місці для підйому. Потім знову помішайте його руками, накрийте рушником та залиште ще на півгодини в теплому місці.
- За цей час підготуйте всі інгредієнти для начинки: куряче філе зваріть в киплячій підсоленій воді до готовності (20-30 хвилин), сир натріть на крупній тертці, всю зелень промийте та наріжте, творог протріть через сито або дуже добре розітріть виделкою.
- Творог змішайте з зеленню, посоліть та поперчіть отриману суміш за смаком, добре перемішайте. Куряче філе охолодить та наріжте на невеликі шматочки. Розігрійте духовку до 200 °C.
- Розділіть тісто на 2 рівні частини, деко змастіть рослинною олією. Розкатайте по черзі обидві частини тіста в круги близько 28 см діаметром, перенесіть по черзі на деко. Виложіть на розкатаний круг тіста (залиште краї близько 2 см) спочатку творожну масу, покрийте її шматочками м'яса та посипте тертим сиром, краї посипте манкою.
- Піца випікається близько 25 хвилин до золотистої скоринки. Вийміть деко, перенесіть піцу на тарілку та дайте їй трохи остудитись. Подавайте готову піцу до столу гарячою. Смакота гарантована!
Сільська піца з творогом та куркою - це справжній шедевр в кулінарному світі. Це поєднання свіжих трав, твердого сиру, м'яса та м'якого тіста змусить ваші смакові рецептори танцювати від радості. Ви можете додати до цієї піци будь-які інші інгредієнти за вашим вибором, щоб створити свій власний унікальний смак. Спробуйте цей рецепт сьогодні та насолоджуйтеся своїм кулінарним майстер-класом!