Сільська піца з творогом та куркою

Сільська піца з творогом та куркою
4.7
(6)
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для піци:

  • 400 г борошна
  • 250 мл молока
  • 125 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 1/2 ч.л. солі

Начинка для піци:

  • 250 г творогу
  • 200 г вареного курячого філе
  • 100 г твердого сиру
  • близько 100 г зелені (зелена цибуля, кріп, кінза та петрушка)
  • 1 ст.л. манної крупи
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. В мисці змішайте 1 ст.л. цукру з дріжджами та 1 ст.л. борошна. Додайте до отриманої суміші половину молока (125 мл), попередньо підігрітого до 35-40 °C. Розмішайте та накрийте миску рушником, залиште дріжджову закваску на 15 хвилин в теплому місці.
  2. Тим часом розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці вершкове масло. Дайте йому остудитись до 35-40 °C, залишене молоко підігріти до 40 °C. Просійте борошно через сито в велику миску, додайте до нього сіль і 1 ст.л. цукру та розмішайте.
  3. Помішуючи борошно з сіллю та цукром, додайте до суміші спочатку дріжджову закваску (за 10-15 хвилин повинна утворитись піниста "шапочка"), а потім тепле молоко та розтоплене масло. Вимісіть тісто руками, злегка змащуючи їх рослинною олією.
  4. Накрийте миску легким рушником та залишіть тісто на годину в теплому місці для підйому. Потім знову помішайте його руками, накрийте рушником та залиште ще на півгодини в теплому місці.
  5. За цей час підготуйте всі інгредієнти для начинки: куряче філе зваріть в киплячій підсоленій воді до готовності (20-30 хвилин), сир натріть на крупній тертці, всю зелень промийте та наріжте, творог протріть через сито або дуже добре розітріть виделкою.
  6. Творог змішайте з зеленню, посоліть та поперчіть отриману суміш за смаком, добре перемішайте. Куряче філе охолодить та наріжте на невеликі шматочки. Розігрійте духовку до 200 °C.
  7. Розділіть тісто на 2 рівні частини, деко змастіть рослинною олією. Розкатайте по черзі обидві частини тіста в круги близько 28 см діаметром, перенесіть по черзі на деко. Виложіть на розкатаний круг тіста (залиште краї близько 2 см) спочатку творожну масу, покрийте її шматочками м'яса та посипте тертим сиром, краї посипте манкою.
  8. Піца випікається близько 25 хвилин до золотистої скоринки. Вийміть деко, перенесіть піцу на тарілку та дайте їй трохи остудитись. Подавайте готову піцу до столу гарячою. Смакота гарантована!

Сільська піца з творогом та куркою - це справжній шедевр в кулінарному світі. Це поєднання свіжих трав, твердого сиру, м'яса та м'якого тіста змусить ваші смакові рецептори танцювати від радості. Ви можете додати до цієї піци будь-які інші інгредієнти за вашим вибором, щоб створити свій власний унікальний смак. Спробуйте цей рецепт сьогодні та насолоджуйтеся своїм кулінарним майстер-класом!