Горбушу ретельно вимити, обсушити, видалити голову, очистити внутрішності та розрізати вздовж живота. Покласти тушку горбуші на блюдо животом вниз, розкласти в різні сторони.
Обережно придавити рибу зверху так, щоб хребет та кістки відокремилися від філе. Перевернути горбушу вверх животом і витягнути всі кістки. Цибулю з морквою очистити від шкірки, цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній терці.
На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і покласти цибулю. Через декілька хвилин додати до нього моркву і смажити овочі ще декілька хвилин на середньому вогні до м'якості, посолити за смаком. Переложити зажарку на окрему тарілку.
Печериці ретельно вимити, обсушити та порізати на невеликі шматочки. На сковороді розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії і положити гриби, смажити їх до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
Ближче до кінця смаження посолити гриби. Духовку розігріти до 180С, деко змастити рослинною олією. Всередину риби викласти суміш смажених грибів з овочевою зажаркою та дрібно нарізаної зелені, з'єднати краї риби та обережно зашити їх ниткою.
Переложити горбушу на деко, рівномірно змастити її сметаною та посипати чорним меленим перцем, покласти в духовку. Запікати фаршировану горбушу 35-40 хвилин до золотистої рум'яної корочки. Вийняти деко і залишити рибу охолонути мінімум на півгодини.
Потім вийняти з брюшка нитки, нарізати горбушу порційними шматочками та подавати до столу.