Фарширована горбуша з грибною начинкою

Фарширована горбуша з грибною начинкою
3.4
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 средня горбуша
  • 200 г свіжих печериць
  • 2 цибулини
  • 1 середня морква
  • 3-4 ст.л. сметани
  • Декілька гілочок свіжої зелені
  • Сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Горбушу ретельно вимити, обсушити, видалити голову, очистити внутрішності та розрізати вздовж живота. Покласти тушку горбуші на блюдо животом вниз, розкласти в різні сторони.
  2. Обережно придавити рибу зверху так, щоб хребет та кістки відокремилися від філе. Перевернути горбушу вверх животом і витягнути всі кістки. Цибулю з морквою очистити від шкірки, цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній терці.
  3. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і покласти цибулю. Через декілька хвилин додати до нього моркву і смажити овочі ще декілька хвилин на середньому вогні до м'якості, посолити за смаком. Переложити зажарку на окрему тарілку.
  4. Печериці ретельно вимити, обсушити та порізати на невеликі шматочки. На сковороді розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії і положити гриби, смажити їх до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
  5. Ближче до кінця смаження посолити гриби. Духовку розігріти до 180С, деко змастити рослинною олією. Всередину риби викласти суміш смажених грибів з овочевою зажаркою та дрібно нарізаної зелені, з'єднати краї риби та обережно зашити їх ниткою.
  6. Переложити горбушу на деко, рівномірно змастити її сметаною та посипати чорним меленим перцем, покласти в духовку. Запікати фаршировану горбушу 35-40 хвилин до золотистої рум'яної корочки. Вийняти деко і залишити рибу охолонути мінімум на півгодини.
  7. Потім вийняти з брюшка нитки, нарізати горбушу порційними шматочками та подавати до столу.