Запечені помідори з рисом

Запечені помідори з рисом
4.1
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 12 помідорів
  • 1 цибулина
  • 150 г рису
  • 70 г пармезану
  • 3 зубчики часнику
  • по 1 середньому пучку м'яти та петрушки
  • вершкове масло, оливкова олія - за смаком
  • лимонний сік
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю. Обсмажте на вершковому маслі до прозорості. Додайте рис і обсмажте протягом двох хвилин.
  2. Маленькими порціями вливайте гарячу воду. Рис має стати трохи хрустким усередині і м'яким зовні. Це станеться приблизно через 15 хвилин. Додайте сіль, перець, оливкову олію.
  3. З кожного томата відріжте верхівку. Ложкою вийміть середину. Посоліть зсередини і переверніть зрізом вниз на серветку.
  4. Зелень обдайте окропом і відразу опустіть у льодяну воду. Наріжте та викладіть у ступку. Додайте часник, перець, сіль. Розтовчіть пестиком. Поступово додайте оливкову олію, сік лимона.
  5. Отриману заправку викладіть у рис. Перемішайте і розкладіть у томати. Посипте сиром. Запікайте у духовці при 170°С протягом 20 хвилин.

Додатково:

Якщо хочете додати страві додаткові нотки, спробуйте додати до рису дрібно порізану шинку чи ковбаски. Цікавий експеримент – використання копченої риби. Але цей варіант не підійде для вегетаріанців.