Запечені помідори з рисом
Кухня
Інгредієнти:
- 12 помідорів
- 1 цибулина
- 150 г рису
- 70 г пармезану
- 3 зубчики часнику
- по 1 середньому пучку м'яти та петрушки
- вершкове масло, оливкова олія - за смаком
- лимонний сік
- сіль, перець
Рецепт приготування:
- Дрібно наріжте цибулю. Обсмажте на вершковому маслі до прозорості. Додайте рис і обсмажте протягом двох хвилин.
- Маленькими порціями вливайте гарячу воду. Рис має стати трохи хрустким усередині і м'яким зовні. Це станеться приблизно через 15 хвилин. Додайте сіль, перець, оливкову олію.
- З кожного томата відріжте верхівку. Ложкою вийміть середину. Посоліть зсередини і переверніть зрізом вниз на серветку.
- Зелень обдайте окропом і відразу опустіть у льодяну воду. Наріжте та викладіть у ступку. Додайте часник, перець, сіль. Розтовчіть пестиком. Поступово додайте оливкову олію, сік лимона.
- Отриману заправку викладіть у рис. Перемішайте і розкладіть у томати. Посипте сиром. Запікайте у духовці при 170°С протягом 20 хвилин.
Додатково:
Якщо хочете додати страві додаткові нотки, спробуйте додати до рису дрібно порізану шинку чи ковбаски. Цікавий експеримент – використання копченої риби. Але цей варіант не підійде для вегетаріанців.