Хе зі щуки по-китайськи

Хе зі щуки по-китайськи
4.2
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.
  • щука середніх розмірів – 1 тушка
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • мелений червоний перець – 1 щіпка
  • оцет – 3 ст.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • мелений чорний перець – 1 щіпка
  • соняшникова олія – 5 ст.л.
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте тушку риби, очистіть від нутрощів і зробіть надріз уздовж спини.
  2. Обріжте хвіст у щуки, обережно зніміть шкірку, видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
  3. На виході маєте отримати два рибних філе, які потрібно нарізати тонкими смужками.
  4. Усі шматочки щуки складіть у глибоку каструлю, посоліть за смаком, і залийте водою, змішаною з оцтом. Залиште рибу маринуватися на всю ніч.
  5. Цибулю очистіть, наріжте напівкільцями і обсмажте на розігрітій соняшниковій олії до золотистого кольору.
  6. На наступний день відкиньте рибу на сито і дочекайтеся, поки стече вся рідина.
  7. Змішайте шматочки щуки з меленими червоним і чорним перцем, обсмаженою цибулею і лавровим листом.
  8. Посоліть за смаком і обережно перемішайте всі інгредієнти.
  9. Дрібно наріжте моркву за допомогою тертки та також змішайте з рибою. Хе зі щуки повністю готове.

Додатково:

  • Щоб надати страві додаткової пікантності, у маринад можна додати трохи гострого кетчупу або кілька ложок соєвого соусу.
  • Сервірувати хе можна зі свіжими овочами або легкими салатами, що підкреслить його унікальний смак.