Хе зі щуки по-китайськи
Кухня
Інгредієнти:
- морква – 3 шт.
- щука середніх розмірів – 1 тушка
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- мелений червоний перець – 1 щіпка
- оцет – 3 ст.л.
- лавровий лист – 1 шт.
- мелений чорний перець – 1 щіпка
- соняшникова олія – 5 ст.л.
- сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте тушку риби, очистіть від нутрощів і зробіть надріз уздовж спини.
- Обріжте хвіст у щуки, обережно зніміть шкірку, видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
- На виході маєте отримати два рибних філе, які потрібно нарізати тонкими смужками.
- Усі шматочки щуки складіть у глибоку каструлю, посоліть за смаком, і залийте водою, змішаною з оцтом. Залиште рибу маринуватися на всю ніч.
- Цибулю очистіть, наріжте напівкільцями і обсмажте на розігрітій соняшниковій олії до золотистого кольору.
- На наступний день відкиньте рибу на сито і дочекайтеся, поки стече вся рідина.
- Змішайте шматочки щуки з меленими червоним і чорним перцем, обсмаженою цибулею і лавровим листом.
- Посоліть за смаком і обережно перемішайте всі інгредієнти.
- Дрібно наріжте моркву за допомогою тертки та також змішайте з рибою. Хе зі щуки повністю готове.
Додатково:
- Щоб надати страві додаткової пікантності, у маринад можна додати трохи гострого кетчупу або кілька ложок соєвого соусу.
- Сервірувати хе можна зі свіжими овочами або легкими салатами, що підкреслить його унікальний смак.