Гострі курячі лапки по-корейськи

Гострі курячі лапки по-корейськи
4.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • курячі лапки – 1 кг
  • будь-яка горілка – 50 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 50 г
  • мелений червоний перець – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • гостра перцева паста – 1 ст. л.
  • імбир – за смаком
  • часник – 3 зубчики
  • кунжутна олія – 20 мл
  • устричний соус – 1 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Викладіть курячі лапки у глибоку миску, залийте теплою водою та залиште мокнути на 30 хвилин.
  2. Кожну лапку очистіть ножем від верхньої товстої шкірки. Обережно відріжте кінчики лапок разом з кігтями. Зробіть невеликий надріз на подушечці з тильного боку.
  3. Викладіть лапки у глибоку миску, полийте горілкою, додайте сіль та почніть масажувати пальцями протягом 5 хвилин.
  4. Промийте готовий продукт під проточною водою та варіть у киплячій воді протягом 40 хвилин.
  5. Для приготування соусу змішайте соєвий соус, кунжутну олію, цукор, кунжутну пасту, мелений гострий перець, а також подрібнений імбир з часником.
  6. Після вказаного часу вийміть курячі лапки з киплячого бульйону, промийте в проточній воді.
  7. Викладіть лапки на велику плоску тарілку і подавайте до столу, посипавши порізаним зеленим луком.

Цікаво:

Курячі лапки в гострому соусі Такпаль не лише вважаються делікатесом у Китаї та Кореї, але й славляться своїми корисними властивостями. Вони багаті на колаген, який сприяє здоров'ю шкіри та суглобів.

Ця страва є популярною не тільки через свій неповторний смак, але й через користь, яку вона приносить організму. Колаген допомагає підтримувати еластичність шкіри, зміцнює волосся та нігті, а також покращує загальне самопочуття.

Подавайте цю страву з легкими гарнірами або свіжими овочами для повноцінного та збалансованого харчування.