Гострі курячі лапки по-корейськи
Кухня
Інгредієнти:
- курячі лапки – 1 кг
- будь-яка горілка – 50 мл
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 50 г
- мелений червоний перець – 1 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- гостра перцева паста – 1 ст. л.
- імбир – за смаком
- часник – 3 зубчики
- кунжутна олія – 20 мл
- устричний соус – 1 ст. л.
Рецепт приготування:
- Викладіть курячі лапки у глибоку миску, залийте теплою водою та залиште мокнути на 30 хвилин.
- Кожну лапку очистіть ножем від верхньої товстої шкірки. Обережно відріжте кінчики лапок разом з кігтями. Зробіть невеликий надріз на подушечці з тильного боку.
- Викладіть лапки у глибоку миску, полийте горілкою, додайте сіль та почніть масажувати пальцями протягом 5 хвилин.
- Промийте готовий продукт під проточною водою та варіть у киплячій воді протягом 40 хвилин.
- Для приготування соусу змішайте соєвий соус, кунжутну олію, цукор, кунжутну пасту, мелений гострий перець, а також подрібнений імбир з часником.
- Після вказаного часу вийміть курячі лапки з киплячого бульйону, промийте в проточній воді.
- Викладіть лапки на велику плоску тарілку і подавайте до столу, посипавши порізаним зеленим луком.
Цікаво:
Курячі лапки в гострому соусі Такпаль не лише вважаються делікатесом у Китаї та Кореї, але й славляться своїми корисними властивостями. Вони багаті на колаген, який сприяє здоров'ю шкіри та суглобів.
Ця страва є популярною не тільки через свій неповторний смак, але й через користь, яку вона приносить організму. Колаген допомагає підтримувати еластичність шкіри, зміцнює волосся та нігті, а також покращує загальне самопочуття.
Подавайте цю страву з легкими гарнірами або свіжими овочами для повноцінного та збалансованого харчування.