Свиняче серце - як язик

Свиняче серце - як язик
3.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свиняче серце – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1 ст. л.
  • суміш перців горошком – 1 ч. л.

Рецепт приготування:

Ця страва готується дуже швидко і просто, а за смаком свиняче серце дуже нагадує язик.

  1. Свиняче серце промиваємо кілька разів у проточній воді, удаляємо тонкі плівки та жилки жиру.
  2. Викладаємо субпродукт у глибоку каструлю та відварюємо до готовності у підсоленій воді з додаванням лаврового листа протягом двох годин.
  3. Під час відварювання серця додаємо в бульйон перець душистий горошком.
  4. Якщо ми відварюємо серце у скороварці, то вже через сорок хвилин воно буде повністю готове.
  5. Охолоджуємо відварені субпродукти при кімнатній температурі.
  6. Нарізаємо на шматочки варене м'ясо, викладаємо в пластиковий контейнер.
  7. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою пресу. Змішуємо подрібнений часник з серцем у контейнері, контейнер накриваємо кришкою та поміщаємо на зберігання в холодильник.

Якщо варене серце вийшло жорстким, значить, його потрібно ще відварити до готовності.

Додаткова інформація:

Свиняче серце - це не тільки смачний, але й корисний субпродукт, багатий на білки, вітаміни групи B та мінерали, такі як залізо та цинк. Ця страва може бути чудовим вибором для обіду або вечері, особливо для тих, хто стежить за своєю фігурою. Щоб додати страві ще більше смаку та аромату, спробуйте подавати її зі свіжими овочами або зеленню.