Запечені котлети з рибного фаршу

Запечені котлети з рибного фаршу
4.4
(12)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного фаршу (будь-якого)
  • 1 цибулина
  • 120-130 гр білого хліба (без кірки)
  • 120 мл молока
  • близько 100 гр панірувальних сухарів або борошна
  • 1 яйце
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Хліб очистити від скоринки, поламати на шматки і скласти в невелику ємність. Залити хліб молоком і залишити на 10-15 хвилин. Цибулю очистити й дуже дрібно порізати. Зелень промити, обсушити й дрібно нарізати.
  2. Рибний фарш з'єднати із сирим яйцем і вимішати до однорідності. Потім додати подрібнену зелень, цибулю і знову перемішати, посолити і поперчити за смаком. Наприкінці додати хліб (не віджимаючи від молока) і перемішати.
  3. Накрити миску з фаршем харчовою плівкою і відправити в холодильник на 10-15 хвилин. Після цієї процедури фарш із риби для котлет стане більш однорідним і ніжним.
  4. На сковорідку влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь. Миску з рибним фаршем дістати з холодильника. З отриманої рибної маси формувати невеликі котлети, обвалювати їх у панірувальних сухарях і викладати на сковороду з розігрітою олією.
  5. Смажити котлети з рибного фаршу приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку на помірному вогні. Перекласти готові котлети на тарілку, на сковорідку викласти наступну партію котлет і просмажити їх до готовності.
  6. Котлети з рибного фаршу смачні і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Риба - корисний продукт, багатий на омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця і мозку. Включення риби у своє харчування може поліпшити загальний стан організму. Експериментуйте з різними видами риби, щоб знайти свій улюблений смак. Додавання свіжих трав і спецій у фарш підкреслить смак рибних котлет і зробить їх справжнім кулінарним шедевром.