Як приготувати мусаку по-грецьки

Як приготувати мусаку по-грецьки
4.6
(6)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Мусака по-грецьки:

  • 3 баклажани
  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 20 гр твердого сиру
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Соус Бешамель для мусаки:

  • 250 мл молока
  • 50 гр твердого сиру
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • дрібка меленого мускатного горіха

Рецепт приготування страви:

  1. Заздалегідь приготувати соус Бешамель для мусаки по-грецьки. Рецепт у рубриці Соуси. зняти каструлю з соусом з вогню і залишити остигати. Баклажани ретельно вимити і нарізати тонкими пластинами. Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
  2. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, близько 2-3 хвилин. Потім додати фарш і ретельно перемішати. Смажити фарш із цибулею близько 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
  3. Ближче до кінця додати сіль, перець і спеції. Перекласти готовий фарш із цибулею на тарілку, сковорідку остудити і просушити паперовою серветкою. Духовку розігріти до 180С.
  4. Змастити чисту пательню пів-ч.л. рослинної олії та поставити на вогонь. На розпечену пательню викласти пластини баклажанів і обсмажити до рум'яності з обох боків. У форму для запікання викласти половину смажених баклажанів, покрити його фаршем із цибулею.
  5. Покрити його баклажанами і залити соусом бешамель. За бажанням, шари баклажанів і фаршу можна повторити ще раз. Сир натерти на тертці й посипати шар баклажанів, відправити форму в розігріту духовку.
  6. Готується мусака по-грецьки близько 20 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Гарячу мусаку нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного!

Мусака по-грецьки - це класична страва грецької кухні, яка відома своїм неповторним смаком і апетитним виглядом. Баклажани в поєднанні з м'ясним фаршем і смачним соусом бешамель створюють гармонійну симфонію смаків. Ця страва ідеально підходить для вечері в колі сім'ї або на святковий стіл. Спробуйте приготувати мусаку по-грецьки та потіште своїх близьких справжнім смаком Греції!