Як приготувати мусаку по-грецьки
Кухня
Інгредієнти:
Мусака по-грецьки:
- 3 баклажани
- 0,5 кг м'ясного фаршу
- 3 яйця
- 1 цибулина
- 20 гр твердого сиру
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Соус Бешамель для мусаки:
- 250 мл молока
- 50 гр твердого сиру
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. вершкового масла
- дрібка меленого мускатного горіха
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь приготувати соус Бешамель для мусаки по-грецьки. Рецепт у рубриці Соуси. зняти каструлю з соусом з вогню і залишити остигати. Баклажани ретельно вимити і нарізати тонкими пластинами. Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
- На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, близько 2-3 хвилин. Потім додати фарш і ретельно перемішати. Смажити фарш із цибулею близько 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
- Ближче до кінця додати сіль, перець і спеції. Перекласти готовий фарш із цибулею на тарілку, сковорідку остудити і просушити паперовою серветкою. Духовку розігріти до 180С.
- Змастити чисту пательню пів-ч.л. рослинної олії та поставити на вогонь. На розпечену пательню викласти пластини баклажанів і обсмажити до рум'яності з обох боків. У форму для запікання викласти половину смажених баклажанів, покрити його фаршем із цибулею.
- Покрити його баклажанами і залити соусом бешамель. За бажанням, шари баклажанів і фаршу можна повторити ще раз. Сир натерти на тертці й посипати шар баклажанів, відправити форму в розігріту духовку.
- Готується мусака по-грецьки близько 20 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Гарячу мусаку нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного!
Мусака по-грецьки - це класична страва грецької кухні, яка відома своїм неповторним смаком і апетитним виглядом. Баклажани в поєднанні з м'ясним фаршем і смачним соусом бешамель створюють гармонійну симфонію смаків. Ця страва ідеально підходить для вечері в колі сім'ї або на святковий стіл. Спробуйте приготувати мусаку по-грецьки та потіште своїх близьких справжнім смаком Греції!