Смачні курячі крокети
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого філе
- 0,5 л рослинної олії
- 1 яйце
- 50 гр кукурудзяного борошна (або кукурудзяної крупи), можна замінити звичайним борошном
- пів ч.л. солі (або за смаком)
- 1/4 ч.л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити, обсушити та пропустити через м'ясорубку. Замість цього можна подрібнити філе в блендері. До курячого фаршу вбити сире яйце і вимішати до повної однорідності.
- Якщо ви замінюєте кукурудзяне борошно крупою, її потрібно подрібнити до стану борошна в блендері, комбайні або кавомолці. Додати в курячий фарш із яйцем близько 20 гр кукурудзяного борошна, червоний мелений перець і сіль за смаком, перемішати.
- У каструлю з товстим дном влити олію і поставити на вогонь. Потрібно довести олію майже до кипіння. Тим часом просіяти на стіл борошно, що залишилося. З курячої маси потрібно формувати крокети у формі кульок (трохи більших за середній волоський горіх).
- Кожен курячий крокет обваляти з усіх боків у борошні та покласти в киплячу олію. Смажити курячі крокети в кілька прийомів по 6-7 штук, щоб скоринка просмажилася якомога рівномірніше.
- Приблизно через 3 хвилини після початку смаження можна перекласти шумівкою курячі кульки в паніровці на тарілку або друшляк, застелений паперовим рушником. Коли кульки повністю просохнуть, перекласти їх на тарілку.
- Тим часом просмажити крокети з курячої маси, що залишилася. Подавати курячі крокети до столу гарячими з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Крокети - це страва зі світової кухні, яка має своє коріння у французькій кухні. Вони стали популярними в багатьох країнах і набули різних версій та варіацій у різних культурах. Крокети можуть бути виготовлені з різних видів м'яса, риби, овочів або сиру, і вони завжди смачні та апетитні.