Чеченські галушки: Рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр курячих гомілок або стегон
- 200 гр борошна
- 1 цибулина
- близько 100 мл води
- 1 яйце
- 4-5 горошин чорного перцю
- 1-2 лаврові листки
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячі гомілки промити й покласти в каструлю, додати горошини чорного перцю та лавровий лист. Залити вміст каструлі водою так, щоб повністю покрити гомілки, поставити на вогонь.
- Відразу після закипання зняти піну, зменшити вогонь. Цибулину очистити, розрізати на дві частини і покласти в киплячий курячий бульйон. Варити курячі гомілки/стегна протягом 25-30 хвилин при слабкому кипінні.
- Тим часом приготувати тісто для чеченських галушок. Борошно просіяти через сито в миску разом із сіллю і розмішати. У центрі зробити невелику воронку і вбити туди сире яйце. Ретельно розтерти масу виделкою до утворення крихти.
- Поступово влити в тісто воду і замісити його до однорідності. Тісто для чеченських галушок має вийти гладким і пружним. Обернути тісто плівкою і відправити в холодильник на 10 хвилин.
- Вийняти тісто і розкачати його на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт завтовшки близько 0,8-1 см. Нарізати пласт тіста на довгі смужки близько 2,5 см завширшки. Нарізати кожну смужку тіста діагональними шматочками приблизно 0,8-1 см завширшки.
- Кожен шматочок розтягнути так, щоб вийшла тонка смужка тіста (притиснути смужку трьома пальцями і трохи розтягнути її). Залишити шматочки тіста підсихати, а поки приготувати бульйон.
- Вийняти курячі гомілки шумівкою на тарілку через півгодини після закипання. Відокремити м'ясо зі шкіркою від кістки й залишити остигати. Кістки повернути в бульйон, посолити його за смаком і проварити все протягом 15 хвилин. Процідити готовий бульйон через сито. Цибулю, кістки, горошини перцю та лавровий лист можна викинути.
- Половину бульйону влити в окрему каструлю і поставити на вогонь. Після закипання всипати в каструлю половину чеченських галушок і проварити їх до готовності протягом 4-5 хвилин.
- Тим часом порізати куряче м'ясо невеликими шматочками і викласти на тарілку. Шумівкою перекласти готові галушки на тарілку до м'яса, бульйон знову довести до кипіння і зварити в ньому чеченські галушки, що залишилися, до готовності.
- Перекласти готові галушки на тарілку до м'яса. Галушки по-чеченськи подають гарячими з куркою та бульйоном, що залишився. Під час подачі потрібно посипати м'ясо сіллю за смаком або подавати все разом із часником, розтертим у кашку з сіллю. Смачного!
Традиційна чеченська кухня відома своєю багатошаровістю смаків і витонченими поєднаннями спецій. Чеченські галушки є однією з найпопулярніших страв, які варять вдома на святкові та особливі випадки. Їхній неповторний смак і текстура завоювали серця багатьох гурманів по всьому світу. Скуштуйте цю автентичну чеченську страву та насолоджуйтеся поєднанням традиційних смаків та ароматів.