Чеченські галушки: Рецепт

Чеченські галушки: Рецепт
4.2
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр курячих гомілок або стегон
  • 200 гр борошна
  • 1 цибулина
  • близько 100 мл води
  • 1 яйце
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • 1-2 лаврові листки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі гомілки промити й покласти в каструлю, додати горошини чорного перцю та лавровий лист. Залити вміст каструлі водою так, щоб повністю покрити гомілки, поставити на вогонь.
  2. Відразу після закипання зняти піну, зменшити вогонь. Цибулину очистити, розрізати на дві частини і покласти в киплячий курячий бульйон. Варити курячі гомілки/стегна протягом 25-30 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Тим часом приготувати тісто для чеченських галушок. Борошно просіяти через сито в миску разом із сіллю і розмішати. У центрі зробити невелику воронку і вбити туди сире яйце. Ретельно розтерти масу виделкою до утворення крихти.
  4. Поступово влити в тісто воду і замісити його до однорідності. Тісто для чеченських галушок має вийти гладким і пружним. Обернути тісто плівкою і відправити в холодильник на 10 хвилин.
  5. Вийняти тісто і розкачати його на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт завтовшки близько 0,8-1 см. Нарізати пласт тіста на довгі смужки близько 2,5 см завширшки. Нарізати кожну смужку тіста діагональними шматочками приблизно 0,8-1 см завширшки.
  6. Кожен шматочок розтягнути так, щоб вийшла тонка смужка тіста (притиснути смужку трьома пальцями і трохи розтягнути її). Залишити шматочки тіста підсихати, а поки приготувати бульйон.
  7. Вийняти курячі гомілки шумівкою на тарілку через півгодини після закипання. Відокремити м'ясо зі шкіркою від кістки й залишити остигати. Кістки повернути в бульйон, посолити його за смаком і проварити все протягом 15 хвилин. Процідити готовий бульйон через сито. Цибулю, кістки, горошини перцю та лавровий лист можна викинути.
  8. Половину бульйону влити в окрему каструлю і поставити на вогонь. Після закипання всипати в каструлю половину чеченських галушок і проварити їх до готовності протягом 4-5 хвилин.
  9. Тим часом порізати куряче м'ясо невеликими шматочками і викласти на тарілку. Шумівкою перекласти готові галушки на тарілку до м'яса, бульйон знову довести до кипіння і зварити в ньому чеченські галушки, що залишилися, до готовності.
  10. Перекласти готові галушки на тарілку до м'яса. Галушки по-чеченськи подають гарячими з куркою та бульйоном, що залишився. Під час подачі потрібно посипати м'ясо сіллю за смаком або подавати все разом із часником, розтертим у кашку з сіллю. Смачного!

Традиційна чеченська кухня відома своєю багатошаровістю смаків і витонченими поєднаннями спецій. Чеченські галушки є однією з найпопулярніших страв, які варять вдома на святкові та особливі випадки. Їхній неповторний смак і текстура завоювали серця багатьох гурманів по всьому світу. Скуштуйте цю автентичну чеченську страву та насолоджуйтеся поєднанням традиційних смаків та ароматів.