Соковитий Люля-кебаб із яловичини

Соковитий Люля-кебаб із яловичини
4.3
(13)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,8 кг яловичого фаршу (або 700 гр яловичини і 100 гр свинячого сала)
  • 2 цибулини
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви хочете приготувати люля-кебаб із яловичини в домашніх умовах - потрібно замочити дерев'яні шпажки мінімум на півгодини у воді.
  2. Зубчики часнику почистити і натерти на крупній тертці або дуже дрібно нарізати ножем. Цибулю очистити і дрібно порізати. Зелену цибулю промити, обсушити та нашаткувати.
  3. Якщо ви використовуєте яловичину і сало - потрібно промити, обсушити і дуже дрібно порізати і те, і інше. Потім з'єднати отриману масу (або яловичий фарш) із зеленою цибулею, ріпчастою цибулею, часником, сіллю, перцем і ретельно перемішати.
  4. Перекласти масу на харчову плівку, накрити зверху харчовою плівкою і відбити фарш молотком для відбивних. Перекласти яловичину з салом, зеленню і цибулею в миску і відправити в холодильник.
  5. Яловичина для люлі-кебаб має настоятися в холоді щонайменше півгодини. Через зазначений час вийняти миску з холодильника, вийняти шпажки з води або приготувати металеві шампури для шашлику.
  6. З яловичого фаршу потрібно формувати ковбаски завдовжки близько 6-10 см і завтовшки 3-4 см, нанизувати їх на шампури або шпажки. Готувати люля-кебаб із яловичини можна трьома способами: на сковорідці (або грилі), у духовці та на мангалі.
  7. Гриль змастити 1 ч. л. рослинної олії (на сковороду влити 2-3 ст. л.) і розігріти. Обсмажити люля-кебаб на шпажках з усіх боків до рум'яності протягом 10 хвилин.
  8. У духовці люлю-кебаб із яловичини готувати приблизно 20 хвилин за температури 180/200С. На мангалі люля-кебаб готується близько 20-30 хвилин залежно від розміру. Подавати готову страву з яловичини до столу гарячою. Смачного!

Люля-кебаб - це одна з найпопулярніших страв кавказької кухні. Вона поєднує соковиту яловичину з ароматними травами та спеціями, створюючи неперевершений смаковий досвід. Ця страва також відома своїм особливим способом приготування на вугільному мангалі, що надає їй неповторного аромату та соковитості. Спробуйте приготувати люля-кебаб самостійно та насолоджуйтеся автентичними смаками Кавказу просто в затишку вашої оселі!