Смачні та прості люля-кебаби в духовці

Смачні та прості люля-кебаби в духовці
4.4
(8)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'яса або фаршу (1:1 свинина/баранина або свинина/яловичина)
  • 2 цибулини
  • 1 яйце (білок)
  • кілька гілочок кропу
  • кілька листків базиліку
  • червоний мелений перець за смаком
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Дерев'яні шпажки або шампури для духовки (дерев'яні) потрібно скласти в миску і залити водою. Залишити шампури у воді на півгодини-годину, завдяки цій процедурі шпажки не згорять у духовці.
  2. М'ясо промити, обсушити і дуже дрібно порізати ножем. Якщо ви вирішили приготувати люля-кебаб із фаршу, цей крок просто пропустити. Цибулю очистити і також дуже дрібно порізати, можна натерти її на крупній тертці. Зелень промити та нашаткувати. Білок яйця відокремити від жовтка.
  3. З'єднати подрібнене м'ясо або фарш із цибулею, яєчним білком, зеленню, сіллю та меленим перцем, ретельно перемішати. Вимішувати м'ясо або фарш для люлі-кебаб у духовці приблизно 5 хвилин до отримання пружної густої маси.
  4. Відправити миску в холодильник на півгодини. Завдяки цьому люля-кебаб у духовці вийде щільнішим, одноріднішим за консистенцією та ароматнішим.
  5. На форму для запікання покласти решітку, духовку розігріти до 200С. Якщо у вас є деко або форма відповідного розміру, можна обійтися без решітки (кінці шпажок встановлюються на бортики форми, а люля-кебаб знаходиться над дном форми).
  6. Вийняти миску з холодильника, злити воду з дерев'яних шпажок. Мокрими руками формувати з м'ясної маси невеликі ковбаски і нанизати їх на вологі шпажки. Закріпити шпажки над формою або глибоким листом і відправити в розігріту духову шафу.
  7. Готувати люля-кебаб у духовці приблизно 20-25 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готові люля-кебаб по тарілках і подавати до столу гарячими, особливо смачно з кетчупом і томатними соусами. Смачного!

Україна славиться своєю багатою кулінарною спадщиною, а люля-кебаб є популярною стравою в багатьох країнах Близького Сходу та Східної Європи. Традиційно вона готується на вугільному мангалі, але ви можете насолодитися її смаком, приготувавши вдома в духовці. Поділіться цим рецептом із друзями та насолоджуйтеся неперевершеним смаком люля-кебабів!