Смачні та прості люля-кебаби в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг м'яса або фаршу (1:1 свинина/баранина або свинина/яловичина)
- 2 цибулини
- 1 яйце (білок)
- кілька гілочок кропу
- кілька листків базиліку
- червоний мелений перець за смаком
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Дерев'яні шпажки або шампури для духовки (дерев'яні) потрібно скласти в миску і залити водою. Залишити шампури у воді на півгодини-годину, завдяки цій процедурі шпажки не згорять у духовці.
- М'ясо промити, обсушити і дуже дрібно порізати ножем. Якщо ви вирішили приготувати люля-кебаб із фаршу, цей крок просто пропустити. Цибулю очистити і також дуже дрібно порізати, можна натерти її на крупній тертці. Зелень промити та нашаткувати. Білок яйця відокремити від жовтка.
- З'єднати подрібнене м'ясо або фарш із цибулею, яєчним білком, зеленню, сіллю та меленим перцем, ретельно перемішати. Вимішувати м'ясо або фарш для люлі-кебаб у духовці приблизно 5 хвилин до отримання пружної густої маси.
- Відправити миску в холодильник на півгодини. Завдяки цьому люля-кебаб у духовці вийде щільнішим, одноріднішим за консистенцією та ароматнішим.
- На форму для запікання покласти решітку, духовку розігріти до 200С. Якщо у вас є деко або форма відповідного розміру, можна обійтися без решітки (кінці шпажок встановлюються на бортики форми, а люля-кебаб знаходиться над дном форми).
- Вийняти миску з холодильника, злити воду з дерев'яних шпажок. Мокрими руками формувати з м'ясної маси невеликі ковбаски і нанизати їх на вологі шпажки. Закріпити шпажки над формою або глибоким листом і відправити в розігріту духову шафу.
- Готувати люля-кебаб у духовці приблизно 20-25 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готові люля-кебаб по тарілках і подавати до столу гарячими, особливо смачно з кетчупом і томатними соусами. Смачного!
Україна славиться своєю багатою кулінарною спадщиною, а люля-кебаб є популярною стравою в багатьох країнах Близького Сходу та Східної Європи. Традиційно вона готується на вугільному мангалі, але ви можете насолодитися її смаком, приготувавши вдома в духовці. Поділіться цим рецептом із друзями та насолоджуйтеся неперевершеним смаком люля-кебабів!