Рецепт: Творожні галушки

Рецепт: Творожні галушки
4.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу
  • 220-230 гр борошна
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • пів ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Творог для галушок має бути однорідним. Якщо це не так - потрібно протерти його через сито або пропустити через м'ясорубку. Вбити до творогу сирі яйця, всипати цукор і ретельно розтерти масу до однорідності.
  2. Потім додати ложку підталого вершкового масла, сіль і ретельно перемішати. Підмішати до творожної маси просіяне борошно і замісити тісто для галушок із творогом.
  3. Вимішувати тісто руками близько 2-3 хвилин, поки воно не стане слухняним і перестане прилипати до столу та рук. За необхідності присипати стіл борошном (але не дуже багато - інакше галушки можуть бути жорсткими).
  4. Розділити тісто на 4-5 рівних частин і скачати з кожної "ковбаску" близько 3 см завтовшки. Нарізати кожен джгут невеликими шматочками по діагоналі, можна надати їм будь-якої форми (круглої, овальної або зробити малюнок виделкою).
  5. Паралельно закип'ятити в каструлі воду і посолити її. Опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою творожні галушки і довести воду до кипіння.
  6. Варити галушки з творогу приблизно 4-7 хвилин при слабкому кипінні (залежно від форми і розміру). Перекласти готові галушки шумівкою на тарілку, додати ложку вершкового масла і ретельно перемішати. За бажанням можна посипати їх цукром.
  7. Подавати галушки з творогу до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Ще один чудовий аспект галушок із творогом - це їхній універсальний характер. Вони можуть бути подані як солодкий десерт або ситний сніданок, а також можуть бути основою для страви зі смаженими грибами або творожної запіканки. Ви можете експериментувати зі спеціями, додавати цукати, сухофрукти або горішки в тісто, щоб створити свій унікальний смак.