Ситний і смачний рецепт лобіо з червоної квасолі
Кухня
Інгредієнти:
- 130 гр сухої квасолі (близько 2/3 склянки)
- 2-3 помідори
- 1 цибулина
- 1 морква
- кілька гілочок кінзи, петрушки та кропу
- 1 ст.л. борошна
- 1 зубчик часнику
- 2/3 ч.л. цукру
- сіль, перець, спеції та приправи за смаком
Рецепт приготування страви:
- Червону квасолю попередньо замочити у воді на 8-10 годин. Потім злити воду, залити квасолю свіжою водою і поставити на вогонь. Відразу після закипання злити воду і залити квасолю холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Варити червону квасолю за слабкого кипіння приблизно 30-40 хвилин. За цей час квасоля має стати м'якою, але не розвалюватися. Через зазначений час відкинути квасолю, що дійшла до готовності, на друшляк, а відвар злити в окрему каструлю.
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через 1-2 хвилини перекласти помідори в посудину з холодною водою і дати їм охолонути. Вийняти помідори, очистити їх від шкірки й потовкти до пюреподібного стану.
- Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її до золотистого кольору, помішуючи, близько 2-3 хвилин. Тим часом натерти на тертці очищену моркву.
- Додати терту моркву в сковорідку і перемішати. Смажити овочі на середньому вогні близько 3 хвилин до м'якості. Окремо поставити чисту сковорідку на вогонь і розігріти її. На гарячу пательню всипати борошно й обсмажити його на сухій пательні до бежевого відтінку, постійно помішуючи.
- Додати в сковорідку з борошном помідорне пюре, швидко і ретельно розмішати. Після того, як отримана маса почне кипіти, влити квасолевий відвар (у якому варилася квасоля) і розмішати. Томатний соус для лобіо з червоної квасолі має вийти за густотою як рідка сметана.
- Посолити і поперчити соус за смаком, додати улюблені спеції, цукор і ретельно розмішати. У сковорідку зі смаженими овочами скласти відварену квасолю і поставити на вогонь. До гарячої квасолі з овочами влити томатний соус і розмішати.
- Готувати лобіо з червоної квасолі приблизно 15 хвилин на невеликому вогні при слабкому кипінні. За хвилину до готовності промити й нашаткувати зелень, подрібнити часник.
- У готову страву додати часник, зелень і гарненько перемішати. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Зняти кришку, розкласти лобіо з червоною квасолею по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!