Рецепт приготування буріто з фаршем

Рецепт приготування буріто з фаршем
4.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
  • 5 помідорів
  • 4 коржі для буріто (тортильї)
  • 1 цибулина
  • 70-100 гр сухої квасолі (червоної або білої)
  • 50 гр твердого сиру (не обов'язково)
  • кілька гілочок кінзи
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, червоний мелений перець і спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Квасолю попередньо замочити на 10 годин у воді. Потім злити воду, залити квасолю новою водою і поставити на вогонь. Варити квасолю для буріто з фаршем протягом 50 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити остигати, стікаючи від зайвої рідини. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою.
  3. Через 2 хвилини перекласти помідори на тарілку і дати їм охолонути. Остиглі варені помідори очистити від шкірки і дати повністю охолонути. Цибулю почистити і порізати маленькими шматочками, часник почистити і подрібнити. Кінзу промити, обсушити й відокремити все листя від гілочок, крупно порізати його.
  4. Половину відвареної гарячої квасолі скласти в миску і розтовкти її до стану пюре (не обов'язково до повної однорідності). На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити її на вогонь.
  5. На пательню з розігрітою олією викласти подрібнену цибулю й обсмажувати її, помішуючи, протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору. Потім додати на сковорідку з цибулею і часником фарш. Смажити начинку для буріто з фаршу близько 7-8 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  6. При цьому потрібно ретельно розминати грудочки фаршу, що утворюються, лопаткою. Очищені від шкірки помідори порізати невеликими кубиками і додати в сковороду через 7-8 хвилин після початку смаження фаршу.
  7. Додати сіль, червоний мелений перець за смаком і ретельно перемішати. Можна додати свої улюблені спеції та приправи. Через 3-4 хвилини після помідорів додати в сковорідку квасолеве пюре і ретельно перемішати.
  8. Через 2-3 хвилини додати в сковороду цілу квасолю і знову перемішати. Тушкувати фарш із квасолею для буріто, поки він не стане густим (начинка не повинна розтікатися по тортильї). Ближче до кінця додати подрібнену кінзу і за півхвилини зняти сковороду з вогню.
  9. Начинка для буріто з фаршем має охолонути до не дуже гарячого стану (3-5 хвилин). На тортилью викласти 3-4 ст.л. начинки і згорнути будь-яким зручним для вас способом. Подавати буріто з фаршем у гарячому або теплому вигляді, посипавши тертим сиром або з будь-яким іншим соусом на ваш смак. Смачного!

Буріто - це страва мексиканської кухні, яка стала популярною в багатьох країнах світу. Вона складається з коржа (тортильї), начинки та соусу. Буріто може мати різні види начинок, такі як м'ясо, риба, овочі або сочевиця. Це вигідний варіант для швидкого та ситного обіду або перекусу. Спробуйте створити свої власні унікальні поєднання начинок і насолоджуйтеся смаком буріто!