Запечені баклажани з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх баклажани
- 250 гр сиру
- 250 гр твердого сиру
- 1 яйце
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки та кропу
- кілька листків базиліку
- сіль, чорний перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити, розрізати вздовж на дві рівні частини. У каструлі закип'ятити воду і посолити її. Опустити в киплячу підсолену воду баклажани і проварити їх протягом 15 хвилин. Злити воду і залишити баклажани остигати.
- Відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити остигати. Сир викласти в глибоку тарілку, сир натерти на тертці. З'єднати сир із сиром і ретельно розтерти виделкою. Вбити сире яйце, додати часник (очищений і розчавлений у часникодавці), ретельно розмішати виделкою.
- Петрушку, базилік і кріп промити, подрібнити й додати в сирну суміш, знову розтерти. Із середини кожної половини баклажана вийняти по 1-2 ст.л. м'якоті й додати до сирної маси, знову розтерти виделкою. Розігріти духовку до 180С. Кожен баклажан заповнити сирною масою і викласти на деко.
- Запікати баклажани з сиром у духовці приблизно 20-30 хвилин до готовності. Вийняти деко з духової шафи і залишити остигати на 5 хвилин. Перекласти фаршировані баклажани на тарілку і подавати. Запечені баклажани з сиром смачні і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Баклажани є одними з найстаріших культурних рослин і походять з Індії. Вони мають багатий смак і високий вміст антиоксидантів, які корисні для здоров'я.