Рецепт: Запечена картопля з майонезом

Рецепт: Запечена картопля з майонезом
3.7
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 12 середніх картоплин
  • 1 велика цибулина
  • 120 гр твердого сиру
  • майонез опціонально (близько 100-150 гр)
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю почистити, вимити та розрізати впоперек на половинки. Викласти картоплю у форму для запікання (зрізом донизу), посипати сіллю і перцем за смаком. Духовку розігріти до 180С. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. Сир натерти на крупній тертці.
  2. Викласти цибулю поверх картоплі. Рівномірно засипати картоплю тертим сиром і змастити рівним шаром майонезу. Відправити картоплю з майонезом і сиром у розігріту духову шафу.
  3. Готується картопля в духовці з майонезом близько години. Вийняти форму з картоплею з духовки, посипати подрібненою зеленню і залишити на 5 хвилин. Розкласти запечену картоплю з майонезом по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Картопля є однією з найпоширеніших овочевих культур у світі та має понад 4000 різних сортів. Вона є важливою складовою багатьох страв у різних кухнях світу і багата на крохмаль, вітаміни та мінерали. Запечена картопля з майонезом - це чудовий спосіб насолодитися її смаком та отримати поживні речовини.