Рецепт: Запечена картопля з майонезом
Кухня
Інгредієнти:
- 12 середніх картоплин
- 1 велика цибулина
- 120 гр твердого сиру
- майонез опціонально (близько 100-150 гр)
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю почистити, вимити та розрізати впоперек на половинки. Викласти картоплю у форму для запікання (зрізом донизу), посипати сіллю і перцем за смаком. Духовку розігріти до 180С. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. Сир натерти на крупній тертці.
- Викласти цибулю поверх картоплі. Рівномірно засипати картоплю тертим сиром і змастити рівним шаром майонезу. Відправити картоплю з майонезом і сиром у розігріту духову шафу.
- Готується картопля в духовці з майонезом близько години. Вийняти форму з картоплею з духовки, посипати подрібненою зеленню і залишити на 5 хвилин. Розкласти запечену картоплю з майонезом по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Картопля є однією з найпоширеніших овочевих культур у світі та має понад 4000 різних сортів. Вона є важливою складовою багатьох страв у різних кухнях світу і багата на крохмаль, вітаміни та мінерали. Запечена картопля з майонезом - це чудовий спосіб насолодитися її смаком та отримати поживні речовини.