Риба з картоплею в горщику

Риба з картоплею в горщику
3.9
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 300 гр філе риби (підійде палтус, судак, горбуша, минтай, сьомга тощо)
  • близько 200-250 мл чистої води
  • 2 морквини
  • 1 велика цибулина
  • близько 80 гр майонезу або сметани
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити і дрібно порізати, моркву очистити і натерти на крупній тертці. Філе риби відокремити від шкіри та кісток, порізати невеликими шматочками. Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками або брусочками.
  2. Духовку розігріти до 180С, горщики для запікання змастити кількома краплями рослинної олії. Викласти картоплю по горщиках, трохи посолити і поперчити. Зверху на картоплю викласти подрібнену рибу. Також посолити та поперчити.
  3. Покрити рибу подрібненою цибулею, посипати тертою морквою. Залити вміст кожного горщика 2-3 ст.л. води. Змастити морквяний шар сметаною або майонезом, накрити кришкою і відправити горщики в розігріту духовку.
  4. Риба з картоплею в духовці готується близько 50 хвилин. Зелень промити та подрібнити. Вийняти горщики з рибою і картоплею, посипати подрібненою зеленню і накрити кришками ще на 5 хвилин. Смачного! 

Експериментуйте з вибором риби - спробуйте різні сорти, щоб знайти свою улюблену комбінацію. Завдяки такій варіативності ви завжди зможете варіювати свої страви та радувати близьких новими смаками.