Запечена щука в духовці

Запечена щука в духовці
4.9
(15)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 щука середніх розмірів
  • 1 середній лимон
  • 50 гр майонезу
  • кілька гілочок чебрецю, кропу і петрушки
  • сіль, перець за смаком
  • спеції та прянощі за смаком (мелена паприка, сушений майоран, мелений коріандр)

Рецепт приготування страви:

  1. Щуку вимити, очистити від луски та випатрати. Видалити все, що міститься за зябрами і промити їх. Натерти рибу сіллю сперцем зовні та всередині. Духовку розігріти до 200С, приготувати великий прямокутний лист фольги.
  2. Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. Половину скибочок нарізати ще на дві частини і вкласти їх всередину щуки. У невеликій ємності з'єднати майонез з усіма спеціями і ретельно розмішати.
  3. Змастити щуку з одного боку соусом, покласти цим же боком на фольгу. Змастити другий бік риби соусом, викласти зверху лимон, що залишився, і загорнути щуку у фольгу. Відправити деко/форму в розігріту духову шафу.
  4. Готувати щуку у фользі приблизно 20 хвилин за вказаної температури. Потім вийняти деко/форму, розгорнути фольгу і готувати щуку в духовці ще 10-15 хвилин.
  5. Вийняти форму з духовки, накрити рибу краями фольги і залишити на 10 хвилин. Перекласти запечену щуку на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з будь-яким гарніром. Смачного!

Щука - це цінна риба з великою кількістю поживних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Цей рецепт дає змогу насолодитися щукою в найкращому вигляді - ніжною, соковитою та ароматною. Варіантом гарніру може бути запечена картопля або свіжий овочевий салат. Ви також можете експериментувати зі спеціями та прянощами, додавати ті, які вам найбільше подобаються. Спробуйте цей рецепт і потіште себе та своїх близьких чудовою стравою зі свіжою рибою.