Запечена щука в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 щука середніх розмірів
- 1 середній лимон
- 50 гр майонезу
- кілька гілочок чебрецю, кропу і петрушки
- сіль, перець за смаком
- спеції та прянощі за смаком (мелена паприка, сушений майоран, мелений коріандр)
Рецепт приготування страви:
- Щуку вимити, очистити від луски та випатрати. Видалити все, що міститься за зябрами і промити їх. Натерти рибу сіллю сперцем зовні та всередині. Духовку розігріти до 200С, приготувати великий прямокутний лист фольги.
- Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. Половину скибочок нарізати ще на дві частини і вкласти їх всередину щуки. У невеликій ємності з'єднати майонез з усіма спеціями і ретельно розмішати.
- Змастити щуку з одного боку соусом, покласти цим же боком на фольгу. Змастити другий бік риби соусом, викласти зверху лимон, що залишився, і загорнути щуку у фольгу. Відправити деко/форму в розігріту духову шафу.
- Готувати щуку у фользі приблизно 20 хвилин за вказаної температури. Потім вийняти деко/форму, розгорнути фольгу і готувати щуку в духовці ще 10-15 хвилин.
- Вийняти форму з духовки, накрити рибу краями фольги і залишити на 10 хвилин. Перекласти запечену щуку на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з будь-яким гарніром. Смачного!
Щука - це цінна риба з великою кількістю поживних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Цей рецепт дає змогу насолодитися щукою в найкращому вигляді - ніжною, соковитою та ароматною. Варіантом гарніру може бути запечена картопля або свіжий овочевий салат. Ви також можете експериментувати зі спеціями та прянощами, додавати ті, які вам найбільше подобаються. Спробуйте цей рецепт і потіште себе та своїх близьких чудовою стравою зі свіжою рибою.