Кабачковий торт

Кабачковий торт
3.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Кабачкові млинці для торта:

  • 0,9 кг кабачків (бажано молодих)
  • 3 яйця
  • 150 гр борошна
  • 1/3 ч.л. соди
  • сіль, перець за смаком

Начинка для кабачкового торта:

  • 1 великий помідор (або 2 невеликих)
  • 250 гр свіжих печериць
  • 250 гр майонезу
  • 1 велика цибулина
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • + бекон/грудинка для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування кабачкових млинців для торта. Кабачки очистити від тонкого шару шкірки, насіння і натерти м'якоть на крупній тертці. Скласти натерті кабачки в сито і залишити стікати від води на 5-10 хвилин.
  2. Потім скласти кабачки в миску, додати яйця, сіль, перець за смаком і перемішати. Поступово підмішати борошно з содою і вимішати все до однорідності. Сковороду змастити 1 ст.л. олії і поставити на вогонь.
  3. На сковорідку з розігрітою олією вилити 1/4 частину кабачкової маси й обсмажити її з дух боків до рум'яності на невеликому вогні. Перекласти готовий "корж" на тарілку і дати йому охолонути. Таким же чином просмажити ще 3 млинці.
  4. Тим часом приготувати начинку для кабачкового торта. Вимити печериці та порізати їх невеликими шматочками, цибулю очистити та дрібно порізати. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Часник почистити і розчавити в часникодавці.
  5. З'єднати в невеликій ємності майонез, зелень і часник, розмішати. На окремій сковорідці розігріти 2-3 ст. л. олії і викласти цибулю, обсмажити її протягом 2 хвилин до золотистого кольору і додати гриби.
  6. Смажити печериці на середньому вогні приблизно 15 хвилин до готовності, періодично помішуючи. Помідори вимити й порізати кружечками (або півколом). Перекласти гриби з цибулею на тарілку і залишити остигати.
  7. На сковорідку додати ще трохи олії та розігріти її. Обсмажити шматочки помідорів з кожного боку по хвилині та перекласти на чисту тарілку. Коли всі інгредієнти охолонуть, можна збирати торт із кабачкових млинців.
  8. Покласти один коржик на тарілку, змастити майонезним соусом і викласти половину грибів по всій поверхні. Накрити гриби другим коржем, змастити соусом і викласти помідори. Накрити третім млинцем, змастити майонезом і викласти гриби, що залишилися.
  9. Накрити все останнім млинцем, змастити поверхню і боки кабачкового торта майонезом, відправити страву в холодильник. Кабачковий торт буде смачнішим, якщо дати йому кілька годин настоятися в холоді.
  10. Бекон обсмажити на сухій сковорідці до рум'яності й перекласти на паперовий рушник. Потім прикрасити поверхню торта смужками бекону (можна як на фото) і залишити його до просочення.
  11. Вийняти страву з холодильника, нарізати кабачковий торт порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Кабачки є однією з найпопулярніших овочевих культур у світі. Вони містять багато вітамінів і мінералів, а також є низькокалорійним продуктом. Кабачковий торт - це чудовий спосіб використати цей овоч у випічці та насолодитися його смаком і користю для здоров'я одночасно. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся в цьому самі!