Хе з риби - смачна корейська страва
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр філе риби (підійде форель, сьомга, судак, горбуша, сазан)
- 3 великі цибулини
- 2 морквини
- 180 мл оцту 9%
- 1 болгарський перець
- 1 солоний огірок (не обов'язково)
- 5 зубчиків часнику
- 2 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. соєвого соусу
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1 ст.л. солі
- 1 ч.л. меленого коріандру
- пів ч.л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи або на великій тертці. За класичним рецептом хе готується зі свіжої риби, але можна її попередньо відварити на пару протягом 10 хвилин.
- Філе риби порізати невеликими кубиками і скласти в миску. Додати до риби оцет, соєвий соус, сіль, моркву і ретельно перемішати. Залишити хе з риби на 3 години в холодильнику.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати смужками. Солоний огірок порізати соломкою. Часник очистити і дрібно порізати ножем, цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями.
- Через зазначений час додати в ємність болгарський перець, цукор, мелений коріандр, червоний перець, огірок, часник, цибулю і гарненько перемішати. Залишити рибу хе ще на півгодини в холодильнику.
- Вийняти готову страву з холодильника, розкласти її по тарілках і подавати до столу з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт хе з риби дасть вам змогу насолодитися смаком азіатської кухні просто вдома. Додайте свіжі овочі та соковите філе риби, ароматні спеції та пікантний соус - і отримаєте страву, що підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Експериментуйте зі складом і пропорціями та насолоджуйтеся новими смаковими відкриттями!