Хе з риби - смачна корейська страва

Хе з риби - смачна корейська страва
5.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр філе риби (підійде форель, сьомга, судак, горбуша, сазан)
  • 3 великі цибулини
  • 2 морквини
  • 180 мл оцту 9%
  • 1 болгарський перець
  • 1 солоний огірок (не обов'язково)
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. соєвого соусу
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • пів ч.л. червоного меленого перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи або на великій тертці. За класичним рецептом хе готується зі свіжої риби, але можна її попередньо відварити на пару протягом 10 хвилин.
  2. Філе риби порізати невеликими кубиками і скласти в миску. Додати до риби оцет, соєвий соус, сіль, моркву і ретельно перемішати. Залишити хе з риби на 3 години в холодильнику.
  3. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати смужками. Солоний огірок порізати соломкою. Часник очистити і дрібно порізати ножем, цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями.
  4. Через зазначений час додати в ємність болгарський перець, цукор, мелений коріандр, червоний перець, огірок, часник, цибулю і гарненько перемішати. Залишити рибу хе ще на півгодини в холодильнику.
  5. Вийняти готову страву з холодильника, розкласти її по тарілках і подавати до столу з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт хе з риби дасть вам змогу насолодитися смаком азіатської кухні просто вдома. Додайте свіжі овочі та соковите філе риби, ароматні спеції та пікантний соус - і отримаєте страву, що підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Експериментуйте зі складом і пропорціями та насолоджуйтеся новими смаковими відкриттями!