Тушкована яловича печінка з горіховим соусом

Тушкована яловича печінка з горіховим соусом
4.2
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 300 мл молока
  • 100 гр арахісу (сирого)
  • 2 ст.л. сухого білого вина
  • 2 зубчики часнику
  • мелений мускатний горіх (близько 1/4 ч.л.)
  • чорний мелений перець за смаком (близько 1/5 ч.л.)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичу печінку промити, обсушити та порізати брусочками. Скласти печінку в миску, залити 100 мл молока і залишити на півгодини. Тим часом приготувати горіхово-молочний соус для печінки.
  2. Арахіс всипати на сковорідку й обсмажити до появи приємного аромату протягом 1-2 хвилини, помішуючи. Потім зняти сковорідку з вогню і дати горіхам охолонути. Очистити арахіс від шкірки (не обов'язково) і скласти в блендер.
  3. Додати до горіхів молоко, часник (попередньо його очистити і порізати на дрібні шматочки) і подрібнити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх за смаком, знову подрібнити.
  4. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Печінку вийняти з молока, обсушити паперовим рушником і викласти на сковороду.
  5. Смажити яловичу печінку на пательні близько 5 хвилин на сильному вогні. Потім додати на сковороду горіховий соус і перемішати. Тушкована яловича печінка готується близько 10 хвилин на середньому вогні під кришкою.
  6. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою на 5-10 хвилин. Розкласти страву по тарілках і подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Яловича печінка містить велику кількість заліза, вітаміну А та інших корисних речовин. Її регулярне споживання сприяє підтримці здоров'я крові та покращує функціонування печінки.