Тушкована яловича печінка з горіховим соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичої печінки
- 300 мл молока
- 100 гр арахісу (сирого)
- 2 ст.л. сухого білого вина
- 2 зубчики часнику
- мелений мускатний горіх (близько 1/4 ч.л.)
- чорний мелений перець за смаком (близько 1/5 ч.л.)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичу печінку промити, обсушити та порізати брусочками. Скласти печінку в миску, залити 100 мл молока і залишити на півгодини. Тим часом приготувати горіхово-молочний соус для печінки.
- Арахіс всипати на сковорідку й обсмажити до появи приємного аромату протягом 1-2 хвилини, помішуючи. Потім зняти сковорідку з вогню і дати горіхам охолонути. Очистити арахіс від шкірки (не обов'язково) і скласти в блендер.
- Додати до горіхів молоко, часник (попередньо його очистити і порізати на дрібні шматочки) і подрібнити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх за смаком, знову подрібнити.
- На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Печінку вийняти з молока, обсушити паперовим рушником і викласти на сковороду.
- Смажити яловичу печінку на пательні близько 5 хвилин на сильному вогні. Потім додати на сковороду горіховий соус і перемішати. Тушкована яловича печінка готується близько 10 хвилин на середньому вогні під кришкою.
- Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою на 5-10 хвилин. Розкласти страву по тарілках і подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Яловича печінка містить велику кількість заліза, вітаміну А та інших корисних речовин. Її регулярне споживання сприяє підтримці здоров'я крові та покращує функціонування печінки.