Смажені кальмари з цибулею
Кухня
Смажені кальмари з цибулею - простий рецепт страви, яка готовується швидко і легко. Ця страва може бути як основною, так і гарним доповненням до будь-якого обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- 1 кг кальмарів
- 2 цибулини
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 4 зубчики часнику
- 2 ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кальмарів заздалегідь повністю розморозити, промити і очистити від плівки та хрящової пластини. Занурити тушки кальмарів в киплячу підсолену воду і варити приблизно 1 хвилину після закипання (не більше!). Злити воду і дати кальмарам охолонути.
- Порізати цибулю напівкільцями, часник нарізати якомога дрібніше ножем. Кальмари нарізати соломкою або напівкільцями. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, покласти туди порізану цибулю і смажити її приблизно 3-5 хвилин на невеликому вогні до золотистого кольору.
- Додати до сковороди до підсмаженої цибулі кальмари й готувати на середньому вогні, помішуючи, близько хвилини. Додати соєвий соус, цукор, чорний мелений перець, сіль (за необхідності) за смаком.
- Збільшити вогонь і смажити кальмари на сильному вогні 1 хвилину, постійно помішуючи лопаткою. Додати часник, перемішати і зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою і залишити настоятися під кришкою на декілька хвилин.
- Подавати смажені кальмари з цибулею до столу як теплими, так і охолодженими. Смачного!
Смажені кальмари з луком - це чудовий спосіб насолодитися морепродуктами з неповторним смаком і ароматом. Приготуйте цю страву вдома і порадуйте себе та своїх близьких.