Смажені кальмари з цибулею

Смажені кальмари з цибулею
4.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Смажені кальмари з цибулею - простий рецепт страви, яка готовується швидко і легко. Ця страва може бути як основною, так і гарним доповненням до будь-якого обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • 1 кг кальмарів
  • 2 цибулини
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч.л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кальмарів заздалегідь повністю розморозити, промити і очистити від плівки та хрящової пластини. Занурити тушки кальмарів в киплячу підсолену воду і варити приблизно 1 хвилину після закипання (не більше!). Злити воду і дати кальмарам охолонути.
  2. Порізати цибулю напівкільцями, часник нарізати якомога дрібніше ножем. Кальмари нарізати соломкою або напівкільцями. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, покласти туди порізану цибулю і смажити її приблизно 3-5 хвилин на невеликому вогні до золотистого кольору.
  3. Додати до сковороди до підсмаженої цибулі кальмари й готувати на середньому вогні, помішуючи, близько хвилини. Додати соєвий соус, цукор, чорний мелений перець, сіль (за необхідності) за смаком.
  4. Збільшити вогонь і смажити кальмари на сильному вогні 1 хвилину, постійно помішуючи лопаткою. Додати часник, перемішати і зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою і залишити настоятися під кришкою на декілька хвилин.
  5. Подавати смажені кальмари з цибулею до столу як теплими, так і охолодженими. Смачного!

Смажені кальмари з луком - це чудовий спосіб насолодитися морепродуктами з неповторним смаком і ароматом. Приготуйте цю страву вдома і порадуйте себе та своїх близьких.