Цвітна капуста по-корейськи

Цвітна капуста по-корейськи
4.0
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Корейська цвітна капуста:

  • 0,7-0,8 кг цвітної капусти
  • 1 велика морква
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ч.л. приправи "Для моркви по-корейськи" (коріандр, часник сушений, паприка, перець чорний, перець червоний, лавровий лист)

Маринад для цвітної капусти по-корейськи:

  • 1 л води
  • 250 мл оцту 9%
  • 200 гр цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Цвітну капусту ретельно вимити й розібрати на суцвіття. У каструлі закип'ятити 1 л чистої води. У каструлю з киплячою водою скласти промиті суцвіття цвітної капусти і проварити їх протягом 4 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Потім вийняти всю капусту з води і залишити її остигати. У каструлю з киплячою водою додати всі інгредієнти для маринаду і розмішати. Скласти бланшовану капусту в чисту миску, а корейський маринад проварити протягом 4-5 хвилин на невеликому вогні.
  3. Залити цвітну капусту маринадом і залишити її в кімнатній температурі до повного охолодження. Часник очистити та порізати дрібними шматочками. Моркву очистити і натерти на тертці для корейської моркви (можна просто порізати її тонкою соломкою).
  4. Коли капуста в маринаді охолоне, додати до неї часник, моркву, спеції та ретельно перемішати. Цвітна капуста по-корейськи має настоятися 6 годин у холодильнику.
  5. Потім вийняти страву, розкласти салат по тарілках і подавати до столу. Якщо ви хочете законсервувати корейську цвітну капусту на зиму, потрібно розкласти салат по стерильних банках одразу після з'єднання капусти з морквою і часником, закатати банки стерильними кришками.

Ця страва чудово підійде як гарна закуска на будь-яке свято. Вона вражає поєднанням різних текстур і глибокими прянощами, які розкриваються в кожному шматочку капусти. Спробуйте цей рецепт і підкоріть своїх гостей автентичним смаком корейської кухні!