Цвітна капуста по-корейськи
Кухня
Інгредієнти:
Корейська цвітна капуста:
- 0,7-0,8 кг цвітної капусти
- 1 велика морква
- 5 зубчиків часнику
- 2 ч.л. приправи "Для моркви по-корейськи" (коріандр, часник сушений, паприка, перець чорний, перець червоний, лавровий лист)
Маринад для цвітної капусти по-корейськи:
- 1 л води
- 250 мл оцту 9%
- 200 гр цукру
- 50 мл рослинної олії
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Цвітну капусту ретельно вимити й розібрати на суцвіття. У каструлі закип'ятити 1 л чистої води. У каструлю з киплячою водою скласти промиті суцвіття цвітної капусти і проварити їх протягом 4 хвилин при слабкому кипінні.
- Потім вийняти всю капусту з води і залишити її остигати. У каструлю з киплячою водою додати всі інгредієнти для маринаду і розмішати. Скласти бланшовану капусту в чисту миску, а корейський маринад проварити протягом 4-5 хвилин на невеликому вогні.
- Залити цвітну капусту маринадом і залишити її в кімнатній температурі до повного охолодження. Часник очистити та порізати дрібними шматочками. Моркву очистити і натерти на тертці для корейської моркви (можна просто порізати її тонкою соломкою).
- Коли капуста в маринаді охолоне, додати до неї часник, моркву, спеції та ретельно перемішати. Цвітна капуста по-корейськи має настоятися 6 годин у холодильнику.
- Потім вийняти страву, розкласти салат по тарілках і подавати до столу. Якщо ви хочете законсервувати корейську цвітну капусту на зиму, потрібно розкласти салат по стерильних банках одразу після з'єднання капусти з морквою і часником, закатати банки стерильними кришками.
Ця страва чудово підійде як гарна закуска на будь-яке свято. Вона вражає поєднанням різних текстур і глибокими прянощами, які розкриваються в кожному шматочку капусти. Спробуйте цей рецепт і підкоріть своїх гостей автентичним смаком корейської кухні!