Фарширована щука: традиційний рецепт для смачної вечері

Фарширована щука: традиційний рецепт для смачної вечері
4.2
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 щука, вагою близько 700 гр
  • 200 мл молока
  • 1 велика цибулина
  • 100 гр білого хліба
  • 1 яйце
  • 20 гр сухого рису (не обов'язково)
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • сіль, перець за смаком
  • майонез - опціонально (для прикраси)

Рецепт приготування страви:

  1. Щуку промити, обсушити, почистити від луски, обережно відрізати голову, видалити зябра. Рис всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і проварити його протягом 20 хвилин до готовності.
  2. Обережно провести ножем під шкірою на місці зрізу голови щуки. Обережно, не поспішаючи, зняти шкіру з риби, не розрізаючи черевця. Філе щуки відокремити від кісток і нутрощів, скласти в окрему миску.
  3. Приготувати начинку для фаршированої щуки по-єврейськи. Хліб замочити в молоці та залишити на 5-7 хвилин. Цибулю очистити й порізати на великі шматки. Пропустити філе щуки разом із хлібом (молоко не віджимати) і цибулею через м'ясорубку.
  4. Відкинути готовий рис на сито і додати до решти інгредієнтів для начинки. Зелень промити, нашаткувати і перемішати з рибною масою, посолити і поперчити її за смаком. Додати до начинки сире яйце і ретельно вимішати все ложкою.
  5. Фарширувати щуку не дуже щільно, щоб у процесі запікання не лопнула шкура. Розігріти духовку до 180С, форму для запікання застелити фольгою, змастити її 1 ч.л. олії.
  6. Змастити поверхню фаршированої щуки 1 ст.л. майонезу і покласти рибу на фольгу. Прикласти до місця зрізу голову (без зябер) і загорнути рибу краями фольги. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  7. Фарширована щука в духовці готується приблизно 1 годину. Потім вийняти форму з духовки і залишити остигати. Запечена фарширована щука подається до столу тільки холодною. Розгорнути фольгу, перекласти рибу на тарілку і нарізати її порційними шматочками.  Смачного!

Щука - одна з найпопулярніших риб, яка широко використовується в кулінарії. Вона має ніжне білкове м'ясо та характерний смак, що робить її ідеальною для фарширування. Фарширована щука по-єврейськи - це страва з багатою історією та традиціями, яка надає особливого колориту будь-якому столу. Секрет успіху цього рецепта - в гармонійному поєднанні натуральних інгредієнтів і правильної технології приготування. Різноманітність спецій і трав може надати цій страві неперевершеного смакового букета. Експериментуйте зі складом начинки, додавайте улюблені інгредієнти та насолоджуйтеся унікальним смаком фаршированої щуки разом із близькими!