Котлети з ляща
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг ляща (філе)
- 1 цибулина
- 100 гр білого хліба
- 100 гр панірувальних сухарів
- 1 морква
- 1 яйце
- кілька гілочок петрушки та кропу
- 50 гр вершкового масла
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Ляща вимити, почистити, випатрати, відокремити філе від кісток і скласти в миску. Цибулю з морквою очистити і порізати великими шматками. Хліб замочити в 100 мл води на 5-7 хвилин.
- Пропустити філе ляща через м'ясорубку разом із цибулею та морквою. Наприкінці віджати хліб від води і також пропустити його через м'ясорубку. Вбити до рибної маси яйце, додати сіль, перець і ретельно перемішати.
- Кріп із петрушкою промити, обсушити й нашаткувати, половину додати в рибний фарш, решту змішати з вершковим маслом. Візьміть трохи рибної маси в долоню, у центр коржика покладіть шматочок вершкового масла із зеленню і загорніть масло всередину.
- У миску всипати панірувальні сухарі. На пательню влити 3-4 ст.л. олії та поставити на вогонь. Кожну котлету обваляти в панірувальних сухарях і викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Готувати котлети з ляща близько 2-3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Викласти котлети на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру, просмажити на сковороді наступну партію котлет.
- Подавати котлети з філе ляща до столу гарячими. Смачного!
Експериментуйте зі спеціями та травами, щоб створити свій унікальний смак. Ви можете спробувати додати сушені трави, які додадуть аромату та смаку вашим котлетам. Також ви можете подавати котлети зі свіжими овочами або салатом, щоб створити збалансований і смачний обід або вечерю.