Запечена рулька у пиві

Запечена рулька у пиві
4.9
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг свинячої рульки
  • 0,5 л темного пива
  • 4-5 картоплин
  • 2 цибулини
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 ст.л. меду
  • 1 головка часнику + 2-3 зубчики
  • 2-3 лаврових листки
  • 2-3 гвоздики
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте свинячу рульку, обсушіть її та покладіть у велику каструлю разом з гвоздикою, лавровими листками та 2-3 зубчиками часнику.
  2. Одну моркву очистіть і поріжте на великі шматочки. Помідори вимийте і поріжте кубиками, одну цибулину очистіть і розріжте навпіл. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте великими смужками.
  3. Додайте всі підготовлені овочі в каструлю і залийте їх разом з рулькою половиною пива. Долийте решту водою - рідина повинна повністю покривати рульку протягом всього варіння.
  4. Варіть свинячу рульку приблизно 2 години на дуже слабкому кипінні. Потім зніміть каструлю з вогню і перекладіть м'ясо на тарілку, залиште його охолоджуватися.
  5. У той час очистіть і поріжте маленькими кубиками картоплю, очистіть і поріжте цибулю дрібними кубиками, очищену моркву поріжте приблизно такими ж шматочками, як і цибулю.
  6. Овочі перемішайте з очищеними зубчиками головки часнику і викладіть на дно форми для запікання. Посоліть, поперчіть овочі, рівномірно полийте їх 50 мл рослинної олії.
  7. Зверху на овочеву подушку покладіть рульку і змастіть її пивним соусом (змішайте 2 ст.л. меду з другою половиною пива). Розігрійте духовку до 220 °C і поставте туди форму.
  8. Приблизно через 20 хвилин знизьте температуру до 180 °C. Готуйте свинячу рульку до золотистої скоринки ще 30-40 хвилин. При цьому якомога частіше виймайте її з духовки і поливайте стікшим вниз соусом.
  9. Наріжте запечену рульку і подавайте до столу гарячою, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Тут є ще одна цікава історія, пов'язана з рулькою. Вважається, що свиняча рулька стала популярною стравою у Німеччині завдяки королям Францу Йосипу та Вільгельму Першому, які були великими поціновувачами цієї м'ясної дієтичної страви. Вона стала справжнім символом німецької кухні і донині залишається однією з найпопулярніших м'ясних страв у цій країні.