Картопля з курячими серцями в мультиварці

Картопля з курячими серцями в мультиварці
4.5
(8)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг картоплі
  • 600 г курячих сердечок
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • вода та рослинна олія - за бажанням
  • сіль, перець, спеції - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю та моркву від шкірки. Поріжте цибулю дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Курячі сердечка викладіть у ддрушляк, ретельно промийте, а потім дайте їм стекти.
  2. У чашу мультиварки додайте 3 ст.л. рослинної олії і покладіть туди порізану цибулю та терту моркву. Смажте овочі до легкої золотистості в режимі "Випічка" або "Смаження", помішуючи їх лопаткою (протягом 5-10 хвилин).
  3. Додайте до смаження курячі сердечка. Смажте ще 20 хвилин в тому ж режимі. За цей час очистіть картоплю та наріжте її невеликими кубиками.
  4. Додайте картоплю до курячих сердечок з овочами, посоліть та поперчіть за смаком, додайте спеції, а потім долийте кип'яток так, щоб він досягав приблизно наполовину картоплі (або трохи більше).
  5. Готуйте картоплю з курячими сердечками в мультиварці близько 45-50 хвилин у режимі "Випічка". Протягом приготування бажано 1-2 рази відкрити і перемішати вміст мультиварки лопаткою.
  6. Після звукового сигналу посипте страву подрібненою зеленню, закрийте кришку та залиште на 10-15 хвилин. Подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!

Цікавий факт:

Курячі сердечка - це джерело багатьох важливих поживних речовин, таких як залізо, цинк та вітамін В12. Вони також мають низький вміст жиру, але водночас багаті на білок. Додавання їх до страви з картоплею робить цю страву ситною та корисною для організму.