Курячі стегна з картоплею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі
- 6 курячих стегон
- 2 великих або 6 середніх (маленьких) помідорів
- невеликий пучок орегано (можна замінити сушеною зеленню)
- 2 ст.л. червоного винного оцту (бажано)
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть картоплю від шкірки і покладіть її у каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води. Варіть картоплю до м'якості (але не розварюйте) приблизно 25-30 хвилин.
- Викладіть картоплю на обробну дошку та залиште її охолодитися. Зробіть неглибокий надріз на кожному помідорі і покладіть всі помідори в киплячий картопляний відвар (у якому варилася картопля). Прокип'ятіть їх протягом хвилини.
- Злийте відвар і залийте помідори холодною водою, охолодіть. Очистіть плоди від шкірки і наріжте їх крупними шматками. Картоплю також наріжте крупними кубиками або скибочками.
- Промийте курячі стегна і обсушіть їх рушниками. Розігрійте 2-3 ст. л. рослинного масла на сковороді і обсмажте курку з усіх боків на сильному вогні до легкого рум'янцю (приблизно 2 хвилини з кожного боку). Посоліть та поперчіть м'ясо за смаком.
- У блендері збийте пучок орегано з 1-2 ст.л. оливкової олії, винним оцтом та зубчиком часнику. Викладіть картоплю, помідори та м'ясо на лист або в форму для запікання.
- Полийте все соусом з орегано, посипте подрібненою або сушеною зеленню орегано, посоліть, поперчіть. Запікайте курячі стегна з картоплею та помідорами приблизно 45 хвилин при 180°С.
- Вийміть форму, накрийте кришкою або фольгою, дайте настоятися 15 хвилин. Зніміть кришку, розкладіть курку з картоплею та овочами по тарілках, подавайте до столу гарячим. Смачного!
Тепер, коли ви ознайомилися зі смачним рецептом, можна поділитися навичками приготування з друзями або спробувати його вдома. Не забувайте експериментувати зі спеціями та інгредієнтами, щоб створювати власні неповторні смакові поєднання. Експеріментуйте та насолоджуйтесь!!!