Роли з рисового паперу
Інгредієнти:
- 100 г рису для суші (круглозерного)
- 100 г слабосоленої сьомги
- 100-150 г сирного сиру ("Альметте")
- 1 яйце
- панірувальні сухарі (опціонально)
- упаковка рисового паперу
- ікра летючої риби (за бажанням)
- очищені креветки (за бажанням)
- невеликий пучок зеленої цибулі
Рецепт приготування:
- Рис всипати в киплячу несолону воду (близько 350 мл), варити на малому вогні до майже повного вбирання вологи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на півгодини.
- Після вказаного часу промокнути рис зверху серветкою від зайвої вологи. Додати до вареного рису суміш 2 ст.л. рисового (або звичайного 6%) оцту з 1 ч.л. цукру та 1/3 ч.л. солі. Уважно все перемішати.
- Приготувати всі інші інгредієнти для ролів: порізати сьомгу тонкими смужками, зелену цибулю промити та просушити, креветки сварити протягом хвилини у киплячій підсоленій воді, охолодити та очистити від панцира.
- Рисовий папір змочити у воді, згідно інструкції на упаковці. Покласти лист папіру на макісу, викладену харчовою плівкою, покрити її 1 см шаром рису (залишити з одного краю близько 1 см бумаги вільним).
- Викласти вздовж (по центру) смужку із сьомги, ікри летючої риби, сирного сиру, зеленої цибулі та креветок. За допомогою макіси та плівки обережно та уважно завернути рол в рисовий папір та покласти його на обробну дошку "швом" донизу.
- Таким чином скласти роли з решти продуктів. В окрему мисочку розбити яйце, збити його виделкою. Панірувальні сухарі всипати на окрему тарілку.
- У глибокій сковороді або товстостінній каструлі розігріти близько 200-300 мл рослинної олії до шипіння. Кожний рол перед смаженням швидко занурити в яйце, обваляти з усіх сторін у сухарях, а потім покласти в киплячу олію.
- Смажити рол з рисовим папіром приблизно 1 хвилину до легкого золотистого кольору та одразу перекласти на паперові рушники або серветки, добре просушити його від зайвої олії. Просмажити всі решту ролів та обсушити їх серветками.
- Нарізати роли невеликими шматочками та подавати до столу теплими. Смачного!
Теплі роли з рисовим папіром та сьомгою - це смачна альтернатива класичним суші. Захоплююче поєднання ніжного рису, маринованої сьомги та хрусткої зеленої цибулі додає ролам особливий смаковий акцент. Завернуті в рисовий папір, вони набувають привабливого зовнішнього вигляду і стають прекрасною прикрасою на вашому столі.
Варто зазначити, що в роли можна додати свої улюблені інгредієнти. Наприклад, екзотична ікра летючої риби або ніжні креветки чудово доповнять смакову гармонію цієї страви. Також можна експериментувати з соусами, які подаються до ролів, створюючи нові незабутні смакові поєднання.
Роли з рисовим папіром ідеально підходять для будь-якого святкового заходу або дружнього збору. Вони не тільки смачні, але й привабливо виглядають на столі. Спробуйте цей рецепт і порадуйте себе та своїх гостей неперевершеним смаком та оригінальним поданням!