Роли з рисового паперу

Роли з рисового паперу
3.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 г рису для суші (круглозерного)
  • 100 г слабосоленої сьомги
  • 100-150 г сирного сиру ("Альметте")
  • 1 яйце
  • панірувальні сухарі (опціонально)
  • упаковка рисового паперу
  • ікра летючої риби (за бажанням)
  • очищені креветки (за бажанням)
  • невеликий пучок зеленої цибулі

Рецепт приготування:

  1. Рис всипати в киплячу несолону воду (близько 350 мл), варити на малому вогні до майже повного вбирання вологи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на півгодини.
  2. Після вказаного часу промокнути рис зверху серветкою від зайвої вологи. Додати до вареного рису суміш 2 ст.л. рисового (або звичайного 6%) оцту з 1 ч.л. цукру та 1/3 ч.л. солі. Уважно все перемішати.
  3. Приготувати всі інші інгредієнти для ролів: порізати сьомгу тонкими смужками, зелену цибулю промити та просушити, креветки сварити протягом хвилини у киплячій підсоленій воді, охолодити та очистити від панцира.
  4. Рисовий папір змочити у воді, згідно інструкції на упаковці. Покласти лист папіру на макісу, викладену харчовою плівкою, покрити її 1 см шаром рису (залишити з одного краю близько 1 см бумаги вільним).
  5. Викласти вздовж (по центру) смужку із сьомги, ікри летючої риби, сирного сиру, зеленої цибулі та креветок. За допомогою макіси та плівки обережно та уважно завернути рол в рисовий папір та покласти його на обробну дошку "швом" донизу.
  6. Таким чином скласти роли з решти продуктів. В окрему мисочку розбити яйце, збити його виделкою. Панірувальні сухарі всипати на окрему тарілку.
  7. У глибокій сковороді або товстостінній каструлі розігріти близько 200-300 мл рослинної олії до шипіння. Кожний рол перед смаженням швидко занурити в яйце, обваляти з усіх сторін у сухарях, а потім покласти в киплячу олію.
  8. Смажити рол з рисовим папіром приблизно 1 хвилину до легкого золотистого кольору та одразу перекласти на паперові рушники або серветки, добре просушити його від зайвої олії. Просмажити всі решту ролів та обсушити їх серветками.
  9. Нарізати роли невеликими шматочками та подавати до столу теплими. Смачного!

Теплі роли з рисовим папіром та сьомгою - це смачна альтернатива класичним суші. Захоплююче поєднання ніжного рису, маринованої сьомги та хрусткої зеленої цибулі додає ролам особливий смаковий акцент. Завернуті в рисовий папір, вони набувають привабливого зовнішнього вигляду і стають прекрасною прикрасою на вашому столі.

Варто зазначити, що в роли можна додати свої улюблені інгредієнти. Наприклад, екзотична ікра летючої риби або ніжні креветки чудово доповнять смакову гармонію цієї страви. Також можна експериментувати з соусами, які подаються до ролів, створюючи нові незабутні смакові поєднання.

Роли з рисовим папіром ідеально підходять для будь-якого святкового заходу або дружнього збору. Вони не тільки смачні, але й привабливо виглядають на столі. Спробуйте цей рецепт і порадуйте себе та своїх гостей неперевершеним смаком та оригінальним поданням!