Гречана локшина з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 200-300 г гречаної локшини
- 1 болгарський перец
- 100-150 г стручкової квасолі
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 50 мл соєвого соусу
- 2 ст.л. оливкової олії
- 0,5-1 ст.л. лимонного соку
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Куряче філе промити, обсушити серветками та нарізати ножем на невеликі кубики. Обсмажити подрібнене м'ясо на невеликій кількості рослинної олії на сильному вогні до рум'яності протягом 5 хвилин (постійно помішуючи).
- Перекласти курку на окрему тарілку. Цибулю, стебло селери, очищену моркву та болгарський перець нарізати соломкою.
- Обсмажити всі овочі, крім перцю, у сковороді з оливковою олією, що залишилась від курки. Смажити приблизно 5 хвилин на середньому вогні, за необхідності додати 1-2 ст.л. олії.
- Додати солодкий перець і смажити все разом ще 2-3 хвилини. Додати нарізану на невеликі шматочки квасолю, смажену курку, трохи солі та перцю.
- Залити вміст сковороди близько 150 мл окропу, довести до кипіння і зменшити вогонь. Тушити курку з овочами приблизно 10-15 хвилин під кришкою.
- В окремому посуді змішати соєвий соус з оливковою олією та лимонним соком. Гречану локшину зварити згідно інструкції на упаковці в киплячій підсоленій воді (приблизно 7 хвилин) і відкинути на друшляк.
- З'єднати в сковороді овочі з куркою та гречаною локшиною, залити заздалегідь підготовленим соусом і перемішати. Прогріти локшину з м'ясом, помішуючи, на середньому вогні протягом хвилини, після чого зняти з вогню.
- При подачі посипати кожну порцію подрібненою зеленню. Смачного!
Цікавий факт:
Гречка, яка використовується у цьому рецепті, є одним з символів української кухні. Вона багата на білки та амінокислоти, що робить її корисною для організму. Також гречка є безглютеновою, що робить цю страву відмінним варіантом для людей з харчовими обмеженнями.