Гречана локшина з куркою

Гречана локшина з куркою
4.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 200-300 г гречаної локшини
  • 1 болгарський перец
  • 100-150 г стручкової квасолі
  • 1 морква
  • 1 стебло селери
  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5-1 ст.л. лимонного соку
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе промити, обсушити серветками та нарізати ножем на невеликі кубики. Обсмажити подрібнене м'ясо на невеликій кількості рослинної олії на сильному вогні до рум'яності протягом 5 хвилин (постійно помішуючи).
  2. Перекласти курку на окрему тарілку. Цибулю, стебло селери, очищену моркву та болгарський перець нарізати соломкою.
  3. Обсмажити всі овочі, крім перцю, у сковороді з оливковою олією, що залишилась від курки. Смажити приблизно 5 хвилин на середньому вогні, за необхідності додати 1-2 ст.л. олії.
  4. Додати солодкий перець і смажити все разом ще 2-3 хвилини. Додати нарізану на невеликі шматочки квасолю, смажену курку, трохи солі та перцю.
  5. Залити вміст сковороди близько 150 мл окропу, довести до кипіння і зменшити вогонь. Тушити курку з овочами приблизно 10-15 хвилин під кришкою.
  6. В окремому посуді змішати соєвий соус з оливковою олією та лимонним соком. Гречану локшину зварити згідно інструкції на упаковці в киплячій підсоленій воді (приблизно 7 хвилин) і відкинути на друшляк.
  7. З'єднати в сковороді овочі з куркою та гречаною локшиною, залити заздалегідь підготовленим соусом і перемішати. Прогріти локшину з м'ясом, помішуючи, на середньому вогні протягом хвилини, після чого зняти з вогню.
  8. При подачі посипати кожну порцію подрібненою зеленню. Смачного!

Цікавий факт:

Гречка, яка використовується у цьому рецепті, є одним з символів української кухні. Вона багата на білки та амінокислоти, що робить її корисною для організму. Також гречка є безглютеновою, що робить цю страву відмінним варіантом для людей з харчовими обмеженнями.