Запечена курка з гарбузом

Запечена курка з гарбузом
4.9
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих ніжок або курячих стегон
  • 1 кг м'якоті гарбуза
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 ст. ложки кедрових горіхів (за бажанням)
  • 1 ст. ложка гірчиці
  • 2 зубчики часнику
  • декілька гілок петрушки
  • сіль та перець за смаком

Рецепт:

  1. Промиті та обсушені курячі ніжки або курячі стегна натерти сіллю та перцем, та залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Очистити м'якоть гарбуза від шкірки та насіння, нарізати на невеликі шматочки. Розігріти духовку до 180 градусів.
  3. Форму для запікання змастити рослинною олією та рівномірним шаром викласти туди гарбуз. Полити шматочки гарбуза розтопленим вершковим маслом (2 ст.л.), посипати сіллю, чорним молотим перцем і відправити форму в розігріту духовку. Запікати гарбуз близько 20 хвилин за вказаною температурою.
  4. На сковороду злити залишок вершкового масла та 1-2 ст. ложки рослинної олії та покласти куряче м'ясо, сильно обсмажити його з усіх боків до появи рум'яної скоринки (не більше 4-5 хвилин).
  5. Зняти сковороду з вогню, вийняти форму з духовки та викласти курку на гарбуз. Часник очистити та дуже дрібно нарізати, посипати ним вміст форми та повернути її в духову шафу.
  6. Запікати курку з гарбузом в духовці ще 20 хвилин до готовності. Зелень промити та дрібно нарізати, кедрові горіхи трохи підсмажити на сухій сковороді. Вийняти форму з духовки, посипати страву дрібними зеленими листочками, горіхами та накрити кришкою або фольгою.
  7. Через 10 хвилин зняти фольгу, розкласти запечену курку з гарбузом по тарілкам та подавати до столу.