Запечена курка з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячих ніжок або курячих стегон
- 1 кг м'якоті гарбуза
- 50 г вершкового масла
- 1-2 ст. ложки кедрових горіхів (за бажанням)
- 1 ст. ложка гірчиці
- 2 зубчики часнику
- декілька гілок петрушки
- сіль та перець за смаком
Рецепт:
- Промиті та обсушені курячі ніжки або курячі стегна натерти сіллю та перцем, та залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
- Очистити м'якоть гарбуза від шкірки та насіння, нарізати на невеликі шматочки. Розігріти духовку до 180 градусів.
- Форму для запікання змастити рослинною олією та рівномірним шаром викласти туди гарбуз. Полити шматочки гарбуза розтопленим вершковим маслом (2 ст.л.), посипати сіллю, чорним молотим перцем і відправити форму в розігріту духовку. Запікати гарбуз близько 20 хвилин за вказаною температурою.
- На сковороду злити залишок вершкового масла та 1-2 ст. ложки рослинної олії та покласти куряче м'ясо, сильно обсмажити його з усіх боків до появи рум'яної скоринки (не більше 4-5 хвилин).
- Зняти сковороду з вогню, вийняти форму з духовки та викласти курку на гарбуз. Часник очистити та дуже дрібно нарізати, посипати ним вміст форми та повернути її в духову шафу.
- Запікати курку з гарбузом в духовці ще 20 хвилин до готовності. Зелень промити та дрібно нарізати, кедрові горіхи трохи підсмажити на сухій сковороді. Вийняти форму з духовки, посипати страву дрібними зеленими листочками, горіхами та накрити кришкою або фольгою.
- Через 10 хвилин зняти фольгу, розкласти запечену курку з гарбузом по тарілкам та подавати до столу.