Запечена курка в тісті

Запечена курка в тісті
4.0
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середньої величини курка (близько 2 кг)
  • 0,8 кг борошна
  • 1 лимон
  • 1 невелике яйце
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • 2 ст.л. насіння кропу
  • 1 ст.л. сушеної шавлії (або пучок свіжої)
  • чиста вода - опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування блюда:

  1. Лимон опустити в каструлю з киплячою водою та проварити його протягом 5 хвилин.
  2. Тим часом змішати в маленькій мисці дрібно нарізаний часник, рослинну олію, насіння кропу, шавлію (свіжу зелень перед тим промити та нарізати), сіль, чорний мелений перець та добре перемішати.
  3. Курку промити та обсушити. Усередину курки покласти гарячий лимон та натерти птицю з усіх боків сумішшю часнику, трав та спецій.
  4. Просійте борошно через сито у велику миску або на стіл, в центрі зробити невелику ямку. Поступово влити в цю ямку воду та замісити тісто, постійно підмішуючи з країв борошно. Тісто за густотою повинно бути схоже на тісто пельменів (круте і еластичне).
  5. Розігріти духовку до 240 градусів Цельсія, покрити деко великим аркушем фольги. Розкатати тісто на присипаній борошном поверхні в пласт товщиною близько 1 см. Завернути курку в тісто, покласти її на деко та накрити краями аркуша фольги, поставити в розігріту духовку.
  6. Запікати курку в тісті близько 1 години в фользі. Розбити яйце в невелику ємність та збити виделкою. Вийняти курку з духовки, розвернути фольгу, змастити поверхню тіста яєчною сумішшю, проколоти в декількох місцях зубочисткою. Повернути деко в духовку та запікати курку в тісті ще 50-60 хвилин до золотистого кольору, знизивши температуру до 180 градусів Цельсія.
  7. Вийняти деко з духовки, прикрити курку фольгою та залишити на 15 хвилин. Зняти фольгу, переложити запечену курку на тарілку та подавати до столу, нарізавши порційними шматочками.