Смачна риба у вершках

Смачна риба у вершках
4.8
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе сьомги
  • 350 мл вершків 10-15%
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. тертого сиру (не обов'язково)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • кілька гілочок кропу та петрушки
  • сіль, чорний та червоний молотий перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте філе сьомги, обсушіть його, натріть лимонним соком, сіллю та перцем. Залишіть рибу промаринуватись на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, підігрійте духовку до 200 °C.
  2. Змастіть деко рослинною олією і викладіть на нього шматочки сьомги, поставте їх у розігріту духовку.
  3. Запікайте сьомгу в духовці близько 10-15 хвилин, доки вона не зарум'яніє. Вийміть деко та залиште його охолоджуватися, тоді можна готувати вершковий соус.
  4. На сковороді розтопіть вершкове масло на мінімальному вогні. Додайте борошно та швидко перемішайте до однорідності. Підігрійте вершки до гарячого стану (не доводячи до кипіння) і влийте їх тонкою цівкою до борошняної суміші, постійно помішуючи лопаткою або вінчиком.
  5. Після закипання додайте до соусу запечену рибу та знову доведіть до кипіння. Додайте сіль та перець за смаком. Готуйте сьомгу в вершках ще 1-2 хвилини після закипання на маленькому вогні під кришкою.
  6. Промийте зелень та дрібно наріжте, додайте до готової страви і перемішайте, зніміть сковороду з вогню.
  7. Розкладіть сьомгу на тарілки, залийте її вершковим соусом та подавайте до столу.