Смачна риба у вершках
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе сьомги
- 350 мл вершків 10-15%
- 40 г вершкового масла
- 1 ст.л. борошна
- 1 ст.л. тертого сиру (не обов'язково)
- 1 ст.л. лимонного соку
- кілька гілочок кропу та петрушки
- сіль, чорний та червоний молотий перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте філе сьомги, обсушіть його, натріть лимонним соком, сіллю та перцем. Залишіть рибу промаринуватись на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, підігрійте духовку до 200 °C.
- Змастіть деко рослинною олією і викладіть на нього шматочки сьомги, поставте їх у розігріту духовку.
- Запікайте сьомгу в духовці близько 10-15 хвилин, доки вона не зарум'яніє. Вийміть деко та залиште його охолоджуватися, тоді можна готувати вершковий соус.
- На сковороді розтопіть вершкове масло на мінімальному вогні. Додайте борошно та швидко перемішайте до однорідності. Підігрійте вершки до гарячого стану (не доводячи до кипіння) і влийте їх тонкою цівкою до борошняної суміші, постійно помішуючи лопаткою або вінчиком.
- Після закипання додайте до соусу запечену рибу та знову доведіть до кипіння. Додайте сіль та перець за смаком. Готуйте сьомгу в вершках ще 1-2 хвилини після закипання на маленькому вогні під кришкою.
- Промийте зелень та дрібно наріжте, додайте до готової страви і перемішайте, зніміть сковороду з вогню.
- Розкладіть сьомгу на тарілки, залийте її вершковим соусом та подавайте до столу.