Курячі крильця Баффало з пікантним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 кг курячих крилець
- 400-500 мл рослинної олії
- 350 мл кефіру
- 120 гр вершкового масла
- 100 гр томатної пасти
- 6 зубчиків часнику
- 2 ч.л. молотої паприки
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 ч.л. соусу Табаско
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Курячі крильця добре промити і обсушити, розрізати кожне крило на дві частини. Покласти крильця в миску, додати кефір, дрібно нарізаний часник (залиште один зубчик для соусу Буффало), гірчицю, половину гострого соусу Табаско, молоту паприку і перемішати. Посолити, поперчити за смаком і знову перемішати, накрити крильця кришкою і поставити в холодильник на 4-6 годин.
- Після того, як крильця настоялися в маринаді, в глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію. Опустити крильця в киплячу олію і смажити до золотистої скоринки з усіх боків протягом 10-15 хвилин (смажити крильця маленькими партіями, щоб скоринка була рівномірною
- Коли крильця готові, вийміть їх і покладіть на друшляк, покритий паперовим рушником або серветкою, щоб зняти надмірну олію.
- Для соусу Буффало очистіть зубчик часнику та дрібно наріжте його. Розігрійте вершкове масло в глибокій сковороді, додайте цукор і ретельно перемішуйте до повної однорідності. Додайте гострий соус Табаско, томатну пасту, дрібно нарізаний часник і знову ретельно перемішайте. Готуйте соус до закипання на помірному вогні, постійно помішуючи.
- Зняти соус з вогню, додати в нього смажені крильця та ретельно перемішати, щоб кожен шматок крилець був покритий соусом.
Подаємо крильця Баффало в соусі гарячими, на гарнір можна використовувати свіжу селеру та моркву, нарізані соломкою. Ця страва ідеальна для будь-якої вечрки.