Курячі крильця Баффало з пікантним соусом

Курячі крильця Баффало з пікантним соусом
4.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг курячих крилець
  • 400-500 мл рослинної олії
  • 350 мл кефіру
  • 120 гр вершкового масла
  • 100 гр томатної пасти
  • 6 зубчиків часнику
  • 2 ч.л. молотої паприки
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. соусу Табаско
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курячі крильця добре промити і обсушити, розрізати кожне крило на дві частини. Покласти крильця в миску, додати кефір, дрібно нарізаний часник (залиште один зубчик для соусу Буффало), гірчицю, половину гострого соусу Табаско, молоту паприку і перемішати. Посолити, поперчити за смаком і знову перемішати, накрити крильця кришкою і поставити в холодильник на 4-6 годин.
  2. Після того, як крильця настоялися в маринаді, в глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію. Опустити крильця в киплячу олію і смажити до золотистої скоринки з усіх боків протягом 10-15 хвилин (смажити крильця маленькими партіями, щоб скоринка була рівномірною
  3. Коли крильця готові, вийміть їх і покладіть на друшляк, покритий паперовим рушником або серветкою, щоб зняти надмірну олію.
  4. Для соусу Буффало очистіть зубчик часнику та дрібно наріжте його. Розігрійте вершкове масло в глибокій сковороді, додайте цукор і ретельно перемішуйте до повної однорідності. Додайте гострий соус Табаско, томатну пасту, дрібно нарізаний часник і знову ретельно перемішайте. Готуйте соус до закипання на помірному вогні, постійно помішуючи.
  5. Зняти соус з вогню, додати в нього смажені крильця та ретельно перемішати, щоб кожен шматок крилець був покритий соусом.

Подаємо крильця Баффало в соусі гарячими, на гарнір можна використовувати свіжу селеру та моркву, нарізані соломкою. Ця страва ідеальна для будь-якої вечрки.