Куряча печінка у вершках

Куряча печінка у вершках
3.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр курячої печінки
  • 180-200 мл вершків 15%
  • 2 цибулі
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • 2-3 ст.л. рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими півкільцями. Розігрійте рослинну олію на сковороді та додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте на середньому вогні, поки цибуля не стане золотистого кольору. Не забудьте підсолити цибулю під час смаження.
  2. Промийте курячу печінку, обсушіть її та обсипте борошном з усіх боків. Додайте печінку до сковороди зі смаженою цибулею та перемішайте. Смажте печінку з цибулею на середньому-сильному вогні протягом близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
  3. На кінець смаження печінки додайте сіль, перець та спеції за смаком та перемішайте. Потім додайте підігріті вершки до печінки, перемішайте ще раз. Готуйте курячу печінку у вершках на дуже слабкому вогні під кришкою протягом 10 хвилин, регулярно помішуючи.
  4. Зніміть сковороду з вогню, розкладіть печінку в вершках на тарілки та подайте до столу з будь-яким гарніром на ваш смак. Можна додати відварений рис, картоплю чи зелені овочі.