Запечена курка з апельсинами: легкий та смачний рецепт

Запечена курка з апельсинами: легкий та смачний рецепт
3.5
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 курка, вагою близько 1,7-2 кг
  • 2 середніх апельсина
  • 1 ст. оливкової олії (можна замінити будь-якою рослинною)
  • 1 ст. соєвого соусу
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч. л. меду
  • 2 ч. л. суміші перців (чорний, запашний, білий, рожевий, чилі, червоний, паприка тощо)
  • 2 ч. л. сушеного майорану
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку промити і насухо витерти серветками або паперовим рушником, натерти сіллю та сумішшю перців з усіх боків, у тому числі й усередині. Часник очистити і пропустити через часникодавку/натерти на дрібній тертці, натерти їм курку всередині, зовні і під шкірою (наскільки це можливо).
  2. Апельсини добре вимити в теплій воді і порізати тонкими кружальцями. За бажанням можна вийняти з м'якоті кісточки гострим ножем. Три великі кружки апельсина засунути під шкіру з різних боків, іншими часточками нафарширувати курку і закріпити отвір зубочисткою (або зашити грубою ниткою).
  3. У невеликій ємності ретельно змішати до однорідності соєвий соус з олією та медом. Як можна рівномірніше змастити отриманим соусом усю птицю і посипати її майораном. Залишити курку з апельсинами та соусом на півгодини промаринуватися в кімнатній температурі (не обов'язково).
  4. Духовку розігріти до 200/220С, приготувати форму для запікання і застелити її фольгою (можна використовувати деко, змащене олією). Перекласти курку на деко або у форму і поставити в розпечену духовку.
  5. Приблизно через 15 хвилин зменшити температуру духовки до 180С і запікати птицю до готовності в межах години (час залежить від розміру курки). Якщо кінчики крил і ніжок починають пригоряти, а всередині страва ще не готова, потрібно обернути їх фольгою.
  6. Вийняти форму/деко з духовки і дати трохи охолонути. Нарізати запечену курку з апельсинами порційними шматочками і подавати до гарячого столу, бажано з картопляним або овочевим гарніром. Смачного!

Цей рецепт - ідеальний варіант для обіду або вечері з родиною та друзями, а також для святкових заходів. Через наявність апельсинів у страві, вона містить велику кількість вітаміну С, що допомагає підтримувати здоров'я імунної системи. Також в цьому рецепті використовується соєвий соус, який є джерелом білка і має низький вміст насичених жирів.